Az Inter tulajdonosa nem közvetítheti az Inter meccseit hazájában

Romelu Lukaku Inter
Romelu Lukaku of FC Internazionale scores second goal during the Serie A match between Roma and FC Internazionale at Stadio Olimpico, Rome, Italy on 19 July 2020. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó élvonalban szereplő FC Internazionale többségi tulajdonosa, a kínai Suning csoport tévéje nem közvetítheti a Serie A mérkőzéseit, miután tetemes összeggel tartozik a jogtulajdonosnak.

Az előfizetéses kábéltévé csatornákat működtető Suning csoport olyan régóta és olyan nagy összeggel tartozik a Serie A kínai közvetítési jogait is birtokló IMG csoportnak, hogy az megvonta tőle a mérkőzések sugárzásának jogát, írja a Football Italia című oldal.

A Suning a koronavírus-járvány miatt jelentős veszteségeket volt kénytelen elkönyvelni, és már a klub részvényeinek egy részét is piacra dobta, azokért azonban a vártnál kisebb ajánlat érkezett a BC Partners' nevű befektetői csoporttól.

Az Inter elnöke, Giuseppe Marotta ugyanakkor egyelőre nincs kétségbeesve, szerinte a háttérben zajló események nem befolyásolják a csapat szereplését, amelyik 21 mérkőzést követően vezeti a tabellát, egy ponttal megelőzve az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó városi rivális AC Milant.

"A menedzsment azon dolgozik, hogy a legjobb döntés szülessen meg, méghozzá úgy, hogy ez ne legyen semmilyen hatással a játékosokra" – mondta az elnök.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!