A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Egy év után ismét Lionel Messi lett a hónap játékosa a spanyol bajnokságban

fbl Horizontal
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring a goal during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between FC Barcelona and Paris Saint-Germain FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 16, 2021. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
2020 februárja után ismét Lionel Messi lett a hónap legjobb játékosa a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, a La Ligában.

Nem is volt kérdéses, hogy a hatszoros aranylabdás szupersztárnál nem fognak jobbat találni. Hiszen Messi vezetésével a Barca a februárban lejátszott öt bajnoki mérkőzésből négyet megnyert (sorrendben a Betis, az Alavés, az Elche és a Sevilla ellen), egyszer pedig döntetlent játszott (a Cádiz ellen), azaz a megszerezhető 15 pontból 13-at begyűjtött.

Az öt bajnoki találkozót a Barca 14-4-es gólkülönbséggel zárta, a gólok felét, azaz hetet pedig Messi rúgott, míg további ketőtt előkészített.

Messi hetedik alkalommal nyerte el a hónap legjobbjának járó díjat, amit 2013 szeptembere óta adnak át, ezzel messze ő a legeredményesebb ebben a tekintetben is bajnokság történetében. Utoljára éppen egy éve, 2020 februárjában találták őt a legjobbnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!