Cristiano Ronaldo visszamenne a Manchester Unitedhoz

158765647 Square Horizontal
Fans hold a banner that reads "Welcome home Ronny, Viva Ronaldo!" before the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Manchester United and Real Madrid at Old Trafford in Manchester, northwest England on March 5, 2013. AFP PHOTO / ANDREW YATES (Photo by ANDREW YATES / AFP)
Vágólapra másolva!
Az olasz La Gazzetta dello Sport értesülése szerint Cristiano Ronaldo a nyári átigazolási időszakban visszatérhet a Manchester Unitedba.

Az ötszörös aranylabdás támadó 2018 nyarán igazolt a Juventus csapatához, amellyel két bajnoki címet nyert, az első szezonja után pedig megválasztották a Serie A legjobb játékosának. A torinói csapat azért igazolta le az ötszörös BL-győztes portugált, hogy szintet tudjon lépni a Bajnokok Ligájában, ez azonban három év alatt sem történt meg. Ronaldo ugyan szállítja a gólokat – jelenleg is 25 góllal vezeti az olasz bajnokság góllövőlistáját –, de az érkezésével játékban nem lépett előre a Juventus, márpedig a torinói klub komoly anyagi gondokkal küszködik, ebbe pedig nem fér bele a portugál évi 36 millió eurós fizetése.

Ronaldo ugyan ontja a gólokat, de nem lett sikeresebb vele a Juventus Forrás: AFP/Marco Bertorello

A 36 éves támadó szerződése 2022 nyaráig érvényes a Juventusszal, és ugyan a BL-kiesés után Fabio Paratici, a Juventus sportigazgatója is megmondta, hogy Ronaldo marad a csapatnál, most nagyon úgy tűnik, hogy mégis távozhat a Serie A-ból.

A La Gazzetta dello Sport értesülése szerint

Ronaldo még a fizetéscsökkentésbe is belemenne, hogy visszatérhessen korábbi sikerei helyszínére, a Manchester Unitedhoz.

Az angol csapat edzője, Ole Gunnar Solskjaer is elmondta, hogy szívesen látná a portugált a csapatában. Ronaldo jelenleg 31 millió eurót keres a Juventusnál, de állítólag hajlandó lenne engedni az igényeiből, de évi 20 millió euró alatt ajánlatot már nem fog elfogadni.

A Juventus 29 millió euróét már hajlandó lenne megválni az ötszörös aranylabdás játékostól, de állítólag Paul Pogbát is szívesen bevonná a játékoscserébe, ami azért sem tűnik elképzelhetetlennek, mert a francia világbajnok középpályásnak is jövő nyáron jár le a szerződése, márpedig ha nem hosszabbít, akkor a Manchester Unitednak nyáron lesz az utolsó lehetősége, hogy pénzt kapjon érte.

Ronaldo gólöröme miután gólt lőtt a Chelsea elleni 2008-as BL-döntőben Forrás: AFP/Yuri Kadobnov

Ronaldo 2003 és 2009 között futballozott a Manchester Unitedban. Ez alatt 292 meccsen 118 gólt lőtt és 69 gólpasszt adott. Az első Aranylabdája mellett háromszor nyert bajnoki címet, kétszer Ligakupát, kétszer angol Szuperkupát, egyszer FA-Kupát, klubvilágbajnokságot és Bajnokok Ligáját.

2007-ben és 2008-ban megválasztották az év játékosának a Premier League-ben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!