Apja elsírta magát, amikor meglátta, hogy a 15 évesen meggyilkolt fia visszatér a FIFA 21-ben

A tehetséges játékos halálának a FIFA 21-ben is megemlékezhetünk
Vágólapra másolva!
A tizenöt éve meggyilkolt Kiyan Prince édesapja elsírta magát, amikor megtudta, hogy fia a deepfake technológia segítségével életre kel a FIFA 21-ben.

Tizenöt évvel ezelőtt a tehetséges focista az angol Queens Park Rangers utánpótláscsapatában nevelkedett, 2006. május 18-án azonban életveszélyesen leszúrták észak-londoni iskolája előtt, miközben közbenjárt egy másik fiú megfélemlítésének megakadályozása érdekében.

Halálának 15. évfordulójából az EA Sports kedden beteljesítette Kiyan gyermekkori álmát azzal, hogy hivatalosan a QPR csapatába szerződtette a játékban. Prince mezszáma az ifiknél a 30-as volt, pont annyi idős lenne most a tehetséges futballista.

A tehetséges játékos halálának a FIFA 21-ben is megemlékezhetünk Forrás: Twitter

A mesterségesintelligencia-technológiát alkalmazva Kiyan 30 éves korára visszatért, így a FIFA 21 rajongói akár vele is játszhatnak.

- mondta a projektről Prince édesapja, az egykori ökölvívó, Mark Prince.

"Azt szeretném, hogy Kiyanre ne a tragédiája miatt emlékezzenek, hanem az eredményeire. Remélem, hogy a világ végre megpillanthatja Kiyan hihetetlen tehetségét" - tette hozzá Prince.

Mark Prince 2007 elején megalapította a Kiyan Prince Alapítványt, egy olyan nonprofit szervezetet, amely elkötelezett a késes bűnözés és az ifjúsági erőszak egyéb formái elleni küzdelemben. 2019. június 7-én pedig a Queens Park Rangers bejelentette, hogy a Loftus Road stadiont Kiyan Prince Foundation Stadium-ra nevezik át.

"Klubként szorosan együttműködtünk a Kiyan Prince Alapítvánnyal, és megtiszteltetés volt Markot személyes szinten megismerni ez idő alatt. Amikor 2019-ben a Kiyan Prince Alapítványról elneveztük a stadionunkat, meghívtuk Markot az edzőpályára, hogy beszéljen játékosainkkal. A csapatot valóban ledöbbentette Mark bátorsága és elkötelezettsége, miszerint a fájdalmait felhasználva próbálja megakadályozni, hogy másoknak ugyanazt az utat kelljen bejárniuk, amit neki" – mondta Les Ferdinand, a QPR sportigazgatója.

Az egykori angol válogatott támadó reményét fejezte ki, hogy a kezdeményezés több fiatalt arra ösztönöz majd a jövőben, hogy letegye a fegyvert.