Pénzbüntetés és szektorbezárás a Honvédnak, a Fradi is fizethet az MLSZ-nek

BOTKA Endre, Budapest Honvéd, Ferencváros, Balogh Norbert
A kispesti Balogh Norbert (k) és a ferencvárosi Botka Endre (lent) a labdarúgó OTP Bank Liga, 33., utolsó fordulójában játszott Budapest Honvéd-Ferencvárosi TC mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2021. május 8-án
Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd és a Ferencváros csapatát pénzbüntetéssel, emellett a kispestieket szektorbezárással is sújtotta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottsága (FEB) a két csapat legutóbbi NB I-es bajnokija miatt.

Az MLSZ honlapja szerint a szombati Honvéd-FTC bajnoki mérkőzésen a kispesti szurkolók megbotránkoztató, obszcén kifejezéseket kiabáltak, rasszista megnyilvánulásaik voltak, és tárgyakat dobáltak a játéktérre, de a bajnok Ferencváros drukkerei is megbotránkoztató, obszcén kifejezéseket kiabáltak.

Papriskás volt a hangulat a Honvéd és a Fradi meccsén Forrás: MTI/Illyés Tibor

„A FEB a Honvéd – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot szurkolóinak rendzavarásaiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és tárgyak játéktérre történt bedobása), valamint rasszista megnyilvánulásaiért („huhogás") 200 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet 1 soron következő hazai NB I férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésén az Új Hidegkuti Nándor Stadion „B1", „B2" és „B3" szektorainak lezárását. Abban az esetben, ha a sportszervezet soron következő hazai NB I férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzését a Bozsik Arénában játssza, akkor a büntetés az Bozsik Aréna „B" lelátórésze valamennyi szektorának lezárására érvényes.

A FEB az FTC-t szurkolóinak rendzavarásaiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi" – írta a közleményében a szövetség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!