A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Komoly tervei vannak a Real Madridnak, amely az új futballstadion megszületésével és a két legfelkapottabb európai ifjú sztár megszerzésével szeretné növelni a bevételét a jövőben. Napjaink két legkeresettebb játékosa közül Kylian Mbappé szerződtetése a valószínűbb idén nyáron, míg Erling Haaland jövőre érkezhet.

Nem kizárt, hogy a madridi együttes mindkét játékost megszerzi a nyáron, azonban a spanyol AS információi szerint a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a jelenleg a Paris Saint-Germaint erősítő Kylian Mbappét ezen a nyáron, a Borussia Dortmundban játszó norvég Erling Haalandot pedig jövőre igazolja le a Real. A spanyol lap másik lehetőséget is felvázolt, ugyanis hogyha a világbajnok francia támadót nem sikerülne Párizsból Madridba csábítani a nyár folyamán, akkor Haalandért már a nyáron ajánlatot tehet Zinedine Zidane együttese.

A Real számára Mbappé helyzete egyszerű, ugyanis minden a PSG-n múlik. A francia játékos már elhatározta, hogy a jövőben a Real Madridban szeretne játszani, éppen ezért még mindig nem hosszabbított a PSG-vel.

Mbappé ismét a Real célkeresztjében Forrás: Hans Lucas via AFP/Sylvain Lefevre / Hans Lucas/Sylvain Lefevre

Amennyiben Mbappé nem hosszabbít, úgy a párizsi együttesnek csupán két lehetősége marad. Az egyik az, hogy eladják ezen a nyáron, és a lehető legtöbb pénzt szeretnének kapni érte. Mivel Mbappé szerződése jövő nyáron lejár, így az aktuális piaci árát nagyjából 150-180 millió euróra becsülik.

A PSG másik lehetősége pedig az, hogy megtartja egyik legnagyobb sztárját, bízva abban, hogy idővel meghosszabbítja a kontraktusát. Ez a lehetőség azonban lehetővé tenné Mbappé számára, hogy 2022 nyarán ingyen igazoljon el.

Bár Mino Raiola az AS-nek azt nyilatkozta, hogy a két játékos jövője nem függ egymástól, az igazság az, hogy egy picit mégis. Mbappéhoz hasonlóan a norvég csatár is szívesen igazolna a Realba, azonban a közelmúltban azt mondta, hogy egyelőre marad Dortmundban.

Dortmundban arra számítanak, hogy Haaland marad a nyáron Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Anke Waelischmiller/Sven Simon

Sebastian Kehl, a Borussia Dortmund labdarúgóklub vezetőségi tagja pedig kijelentette, hogy idén nyáron nem akarják elengedni Haalandot, annak ellenére, hogy jelenleg ő a világ egyik legkeresettebb csatára.

Azonban, ha a BVB nem kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájába, akkor még akár változhat is ez a helyzet. Három meccsel a német labdarúgó-bajnokság vége előtt a Borussia Dortmund egy ponttal van lemaradva a még BL-indulást jelentő negyedik helytől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!