Vágólapra másolva!
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány az M4 Sportnak elomdta, hogy csak olyanokkal dolgozik együtt a magyar válogatottnál, akik a tetteikkel igazolják elkötelezettségüket - legyen az labdarúgó vagy stábtag.

„Az életben a legfontosabb a lojalitás. A hűség. A kezdetek óta hangoztatom, hogy csak olyan játékosokkal dolgozom együtt, akik motiváltak, és nem csak a szájuk jár, hanem tettekkel is alátámasztják ezt.

- mondta az M4 Sport kamerája előtt az olasz szakember, aki magával vagy a segítőivel kapcsolatban is elvárja a teljes elkötelezettséget.

Marco Rossi, a magyra válogatott szövetségi kapitánya Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezért történt váltás a szakmai stábban nem sokkal az Európa-bajnokság előtt, és vette át az MTK ajánlatát elfogadó Giovanni Costantino helyét az U21-es válogatottat irányító Gera Zoltán.

„Ha én motivált játékosokat akarok, akkor elsősorban nekem kell motiváltnak lennem.

És nem tud száz százalékot adni a válogatottnál. Így helyesen döntött, amikor elköszönt tőlünk. Megy a maga útján, amit választott, mi pedig folytatjuk, amit elkezdtünk" - tette hozzá Marco Rossi.

A magyar csapat pénteken Ciprussal, majd jövő hét kedden Írországgal játszik felkészülési mérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban. A magyarok az Eb csoportkörében június 15-én a címvédő portugálokat, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadják a Puskás Arénában, majd június 23-án a németek vendégei lesznek Münchenben a zárófordulójában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!