Csaknem 50 millió fontért igazolt Copa América-győztes focistát a Tottenham

fbl Horizontal
Argentina's Cristian Romero celebrates after scoring against Colombia during their South American qualification football match for the FIFA World Cup Qatar 2022 at the Roberto Melendez Metropolitan Stadium in Barranquilla, Colombia, on June 8, 2021. (Photo by Raul ARBOLEDA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Tottenham Hotspur labdarúgócsapata szerződtette az Atalanta argentin hátvédjét, Cristian Romerót.

Az idén nyáron az argentin válogatottal Copa América-győztes védőért 47 millió fontot fizetett a Spurs, ezzel ő a klub történetének második legdrágább átigazolása a francia Tanguy Ndombele után (53,8 millió font) - írta a BBC Sport.

A 23 éves Romero remek idényen van túl, a dél-amerikai kontinenstorna megnyerése mellett őt választották a Serie A legjobb hátvédjének a 2020/2021-es szezonban.

mondta a szerződtetését követően Romero.

A futballista az argentin Belgrano csapatában kezdte a karrierjét, majd 2018-ban Olaszországba, a Genoa együtteséhez igazolt. Romerót egy évvel később megvette a Juventus, majd vissza adta kölcsönbe a Genoának, később pedig az Atalantának, amely az opciót érvényesítve megvásárolta és jó pénzért eladta a Tottenhamnek.

A fiatal középhátvéd az előző idényben három gólt lőtt és négy gólpasszt adott a bajnokságban harmadik helyen záró Atalantában. Romero a bergamói csapattal bejutott az Olasz Kupa döntőjébe és a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába is.

Mindent egy helyen az Eb-ről