Cristiano Ronaldo nélkül kiesett az angol ligakupából a Manchester United

fbl Horizontal
West Ham United's English striker Jarrod Bowen (L) challenges Manchester United's Dutch midfielder Donny van de Beek during the English League Cup third round football match between Manchester United and West Ham United at Old Trafford in Manchester, north west England, on September 22, 2021. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol ligakupa szerdai esti mérkőzésein a Chelsea, a Manchseter United, az Arsenal, a Leicester City és a Tottenham is érdekelt volt. A tét a legjobb 16 közé jutás volt.

A Manchester United keretéből ezúttal hiányzott Cristiano Ronaldo, akit Ole Gunnar Solskjaer pihentetett. Nélküle már a 9. percben hátrányba került a hazai együttes, Manuel Lanzini volt eredményes.

A hazaiak 27 alkalommal próbálkoztak kapura lövéssel, mégsem jártak sikerrel, így a West Ham 1-0-ra legyőzte és kiütötte őket a kupából.

Kiesett a Manchester United az angol ligakupából Forrás: AFP/Oli Scarff

A Chelsea-nek egészen az 54. percig kellett várni az első gól megszerzésére, amelyet a német Timo Werner szerzett. Tíz perccel később már döntetlen volt az eredmény, a 20 éves Cameron Archer vette be a BL-címvédő kapuját, így 1-1-es rendes játékidő után jöhetett a büntetőpárbaj.

Míg a Chelsea-ben csak Ben Chilwell hibázott, addig az Aston Villában Marvelous Nakamba és Ashley Young is elrontotta a magáét, ezért a kékek jutottak tovább a negyeddöntőbe.

Tanguy Ndombele és Harry Kane góljaival a Tottenham már az első félidő első felében kétgólos előnyre tett szert, de a hazaiak még a szünet előtt szépítettek, Leander Dendoncker talált a kapuba.
A második félidőben a Wolves ledolgozta hárányát, az 58. percben Daniel Podence egyenlített.

Több gól már nem esett, így ebben a párosításban is a büntetők döntöttek, melyek közül a Wolves hármat is kihagyott, így nem volt kérdés, hogy a Tottenham lesz a győztes.

A Leicester City az 50. percben Ademola Lookman góljával került előnybe, majd a 88. percben Kelechi Iheanacho biztosította be a Millwall elleni 2-0-s győzelmet.

Alexandre Lacazette büntetőből lőtt góljával az Arsenal már a 11. percben megszerezte a vezetést. A hajrában a kijött a köztük és a Wimbledon közötti különbség, Emile Smith Rowe és Edward Nketiah is eredményes tudott lenni, kialakítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

Mindent egy helyen az Eb-ről