A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Messit nagyon felidegesítették a brazilok - videó

fbl Horizontal
Argentina's Lionel Messi is seen after employees of the National Health Surveillance Agency (Anvisa) entered to the field during the South American qualification football match for the FIFA World Cup Qatar 2022 between Brazil and Argentina at the Neo Quimica Arena, also known as Corinthians Arena, in Sao Paulo, Brazil, on September 5, 2021. - Brazil's World Cup qualifying clash between Brazil and Argentina was halted shortly after kick-off on Sunday as controversy over Covid-19 protocols erupted. (Photo by NELSON ALMEIDA / AFP)
Vágólapra másolva!
Játékos, edző és sportvezető egyaránt értetlenül áll a történtek előtt, és felháborodottan nyilatkozott a brazil-argentin labdarúgó világbajnoki selejtezőmérkőzésről, amely vasárnap a brazil hatóságok közbelépését követően szakadt félbe.

Lionel Messi, a vendégek világklasszis csapatkapitánya elmondta:

a kezdés előtt egy órával már a stadionban voltak, akkor is jelezhették volna nekik a problémát, teljesen fölösleges volt ezzel megvárni a találkozó kezdését,

majd az ötödik percben rendhagyó körülmények között véget vetni az összecsapásnak.

A dél-amerikai rangadó paprikás hangulatban kezdődött - volt durva belépő, valamint kakaskodás is -, és gól nélküli állásnál, mielőtt végleg eldurvult volna, vagy elkezdődhetett volna a találkozó futballra emlékeztető része, a Brazil Egészségügyi Szabályozó Ügynökség (Anvisa) egyik alkalmazottja bement a pályára, és ellehetetlenítette a mérkőzés folytatását.

Indoklásuk szerint az argentinok keretében négy, vasárnapi kezdőcsapatukban pedig három olyan játékos volt, akinek Angliából érkezve karanténkötelezettsége lett volna.

A történtek után az argentin csapat levonult a pályáról, majd bő egy órával később a találkozó venezuelai játékvezetője, Jesús Valenzuela félbeszakította a mérkőzést, amelynek további sorsáról a nemzetközi szövetségnek (FIFA) kell döntenie.

A brazil szövetség elnökét, Ednaldo Rodriguest "felháborította" a futballvilágban nagy visszhangot kiváltó eset, és kritizálta az Anvisát.

Minden tiszteletem az Anvisa munkatársaié, de megoldhatták volna ezt a dolgot korábban, nem kellett volna megvárniuk vele a mérkőzés kezdését" - hangsúlyozta.

Lionel Scaloni, az argentinok szövetségi kapitánya kiemelte: nagyon elszomorították a történtek és nem akar felelősöket keresni, de ami történt, annak biztosan nem ott és akkor volt az ideje.

Hozzátette: a kezdés előtt nem érkezett hozzá olyan jellegű kérés, hogy a kifogásolt négy játékos - Emiliano Buendía, Emiliano Martínez, Giovani Lo Celso és Cristian Romero - szerepeltetésétől tekintsen el.

Ezzel szemben az Anvisa közleményben kifejtette: többször figyelmeztették az argentinokat, hogy négy játékosuk megsérti a brazil egészségügyi előírásokat,

és szombaton, a mérkőzés előtti napon már kérték, hogy az érintett futballistákat különítsék el társaiktól. Hozzátették: miután kéréseiket, felszólításaikat figyelmen kívül hagyták, vasárnap reggel a brazil szövetségi rendőrséghez fordultak, hogy hatóságilag tartassák be a karanténkötelezettséget.

Rendhagyó módon szakadt félbe a brazilok és az argentinok vb-selejtezője Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Marcello Zambrana

A négy argentin futballistára a brazil egészségügyi rendelkezések alapján automatikus karanténkötelezettség várt volna a országban, mivel 14 napon belül megfordultak Nagy-Britanniában.

Az argentinok azt megelőzően Venezuelában játszottak, a Brazíliába történő beutazáskor ezt adták meg kiindulási helynek, azt viszont nem jelezték, hogy korábban, a megadott időponton belül Nagy-Britanniában is voltak. Az argentinok ezt azzal indokolták, hogy hasonló protokollra készültek, mint nyáron, amikor a Copa Américán buborékrendszerben voltak a brazíliai tornán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!