A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Csütörtök este a labdarúgó Európa-liga G csoportjának első fordulójában a magyar bajnok Ferencváros 2-1-re kikapott a Bayer Leverkusen otthonában. A találkozó után a Peter Stöger, a Fradi edzője az M4 Sport kamerája előtt elmondta, hogy a végeredmény miatt ugyan csalódott, de a mutatott játékkal rendkívül elégedett.

„Büszke vagyok a csapatra. Sok mindent jól csináltunk. Tudtuk, hogyan védekezzünk ilyen gyors játékosok ellen, akik ilyen komoly minőséget képviselnek.

Szeretnénk pontokat szerezni az Európa-ligában. Várjuk az első hazai mérkőzésünket, és reméljük, hogy hamarosan meg is szerezzük a saját közönségünk előtt" – mondta a meccs után Peter Stöger, a Fradi edzője.

A meccs utáni sajtótájékoztatón bővebben is beszélt: "A pillanatnyi teljesítmények számítanak. Kevés volt a cserelehetőségem.

Mi odahaza jó csapat vagyunk, a Leverkusen meg Németországban az.

A Leverkusen könyörtelenül használta ki a hibákat. A 2-1 nem rossz eredmény, de ennél is jobbnak kellene majd lennünk. A kezezés miatt meg nem adott gólról csak annyit mondhatok, hogy hiszek a VAR-szobában ülőknek. Vécsei Bálint most először volt kezdő nemzetközi kupamérkőzésen a csapatban. Örülök annak, hogy ilyen jól szervezte középen a játékot. Már a hétvégi bajnokin is megmutatta, hogy van benne potenciál.

Peter Stöger, a Ferencváros edzője Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marius Becker

„A bekapott gól miatt nem lettünk idegesek, de tény hogy előtte nem játszottunk elég agresszívan. Utána sokat birtokoltuk a labdát, voltak helyzeteink.

A második gól után már mi irányítottuk a meccset" – mondta Gerardo Seoane, a Leverkusen edzője.

A magyar bajnoki címvédő a csoportkör második fordulójában, szeptember 30-án a spanyol Betist fogadja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!