Műteni kell a Barcelona csatárát, idén már nem játszhat

FC Barcelona v Real Sociedad - La Liga Santander soccer La Liga FC Barcelona Real Sociedad La Liga Santander Martin Braithwaite Full length Small group of people La Liga Santader match first goal Camp Nou Jose Breton Pics Action sides August Horizontal SP
Martin Braithwaite of Barcelona celebrates after scoring his sides first goal during the La Liga Santader match between FC Barcelona and Real Sociedad at Camp Nou on August 15, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona a hivatalos honlapján tudatta, hogy a csapat dán támadójának, Martin Braithwaite-nek meg kell műteni a térdét, így nagy valószínűséggel idén már nem léphet pályára.

A dán támadó remekül kezdte a szezont, három mérkőzésen két gólt lőtt és egy gólpasszt adott. Azonban a válogatott szünet előtte térdsérülést szenvedett a Getafe elleni találkozón. A katalán klub honlapján kiemelték, hogy az utóbbi két hétben a 30 éves támadó bal térdét konzervatív kezelésekkel gyógyították, de a sérült testrészt nem reagált jól, így műtétre lesz szükség.

Martin Braithwaite remekül kezdte a szezont Forrás: AFP/Josep Lago

Egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia Braithwaite-nek, de spanyol média értesülései szerint ebben az évben már nem léphet pályára, de rehabilitációja akár négy hónapig is eltarthat.

Ronald Koeman vezetőedző nincs könnyű helyzetben, hiszen a Barcelona az átigazolási időszak utolsó napja kölcsönadta Antoine Griezmannt az Atlético Madridnak, mellette a francia világbajnok Ousmane Dembélé és a 18 éves Ansu Fati is sérült, míg a nyáron igazolt Sergio Agüero sem bevetető. A Barcelonának így két egészséges csatára maradt a Bayern München elleni BL-meccs előtt: Memphis Depay és a Sevillától kölcsönvett Luuk De Jong.