A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában a listavezető Chelsea 3-0-ra nyert a Leicester City otthonában.

Thomas Tuchel csapata remek formában várhatta a meccset, hiszen a legutóbbi nyolc tétmeccsén - ebből hatot megnyerve - veretlen maradt. A Leicester City viszont komoly hullámvölgyben volt, ugyanis Brendan Rodgers csapata a legutóbb négy meccsén nem tudott nyerni. A londoni csapat remekül kezdte a meccset, már a 14. percben megszerezte a vezetést a német válogatott Antonio Rüdiger fejesgóljával.

  • Rüdiger nyolc gólnál jár a Premier League-ben, ebből négyet Leicester ellen szerzett.

A 28. percben növelte az előnyét a londoni csapat.

A francia világbajnok Ngolo Kanté lőtte ki futtából a bal felső sarkot 17 méterről. A Leicester City teljesen veszélytelenül játszott a meccsen, a második félidőben lőtt először kapura. A 71. percben aztán eldöntötte a meccset a Chelsea. Hakim Ziyech gyönyörű cselsorozata után az amerikai válogatott Christian Pulisic lőtt közelről a hálóba.

Pulisic a második gólját lőtte az idei szezonban Forrás: AFP/Ben Stansall

Az utolsó húsz percben a Chelsea már örömjátékot mutatott be. Thomas Tuchel csapata három gólt is szerzett, de mindhármat érvénytelenítették les miatt, így a Leicester City megúszta a kiütést.

A Leicester City ezzel a legutóbbi 17 meccséből a 15. találkozóját vesztette el az aktuális listavezető ellen a Premier League-ben.

Premier League, 12. forduló:
Leicester City-Chelsea 0-3 (0-2)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!