A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A forduló előtt az első helyen álló Kisvárda - a Puskás Akadémia szombati győzelmével az élre ugrott - és a címvédő Ferencváros vasárnapi mérkőzése igazi rangadóvá lépett elő. A labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának vasárnapi mérkőzése sok kérdésre választ adhat a jövőt illetően.

A szabolcsi együttes a bajnokság kezdetén óriási meglepetésre idegenben legyőzte az FTC-t, s azóta is kiválóan teljesít, így az európai kupaporondon is érdekelt zöld-fehérek nem tudták megelőzni a tabellán. Az első fordulóban rendezett összecsapáson

Matheus és Navrátil góljára csak Ryan Mmaee tudott büntetőből válaszolni, így azonnal az év egyik legnagyobb meglepetésével indult a szezon.

Nagy kérdés lesz, hogy a Kisvára meg tudja-e ismételni a bravúrt hazai pályán is, amely sok mindenre választ adhat. Amennyiben ugyanis ismét begyűjtené a három pontot Joao Janeiro csapata, akkor amellett, hogy újra az élre áll, már nehéz lenne azt mondani, hogy majd úgyis kipukkan a szabolcsi együttes.

Tizenkettő forduló után úgy vezetni az NB I-et, hogy egy csapat kétszer is legyőzte a Ferencvárost, az már nem lehet a véletlen műve.

"A bajnokság során háromszor találkozunk a Fradival, és

Nem kérdés, ebben a szereposztásban mi vagyunk a Dávid, hiszen a mezőny egyik legkisebb költségvetésű klubjaként találkozunk a legtehetősebbel. Az természetes, hogy a média úgymond felkapta a mérkőzést, és a Ferencváros miatt felfokozott a várakozás. Tudjuk, a Fradi elleni nagyon nehéz mérkőzés lesz, de a heti ritmusunk ugyanolyan volt, mint máskor. A szezon során a játékosok már megmutatták, hogy mire képesek, értelemszerűen mindenki játszani akar, és a Fradi ellen is bebizonyítani ugyanazt" - mondta a Kisvárda honlapjának a vezetőedző, Joao Janeiro, aki hozzátette, úgy tűnik, most már képesek bármilyen szituációban jó döntéseket hozni.

Joao Janeiro képesnek tartja a csapatát egy újabb bravúrra Forrás: Török Attila/kisvardafc.hu/

"Az sem mellékes, hogy a két csapat jelenlegi gólkülönbsége között nincs lényegi különbség, hiszen mindkét csapat húsz gólt szerzett – igaz, ezek közül a Fradi többet is büntetőből, egyet ugye ellenünk, míg mi egyetlen tizenegyest sem lőhettünk még –, és a Fradi csak eggyel kapott kevesebbet, kilencet, mint mi. Az is igaz, ellenfelünk eggyel kevesebb meccset játszott tőlünk" - tette hozzá a portugál edző, aki arra a kérdésre, hogy az ősz meccse jön, így vélekedett:

"Ha azt vesszük, hogy a költségvetéseket tekintve az egyik legkisebb játszik a legnagyobbal, akkor nem feltétlenül, de a tabellán elfoglalt helyezések miatt mégis. Mindenki ezt a meccset várta Kisvárdán, ezt a legjobban az mutatja, hogy napokkal ezelőtt eldőlt, telt ház lesz. Különleges és izgalmas mérkőzésre van kilátás,

amelyen várjuk a tizenkettedik játékosunk, a közönség segítségét. Mindeközben sosem feledjük szurkolónk közelmúltban elhunyt kislányát, Annácskát, érte is játszunk vasárnap."

A Fradinak ezútttal sem lesz könnyű dolga a Kisvárda ellen Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ami a Fradit illeti, a kisvárdai vereség akár Peter Stöger állásába is kerülhet, annak ellenére, hogy a klub elnöke, Kubatov Gábor nemrég megerősítette a pozíciójában az osztrák trénert. Az FTC ugyanis nulla ponttal már kiesett az El-ben, míg a bajnokságban már a harmadik vereségét szenvedheti el a zöld-fehér csapat.

A Ferencváros vezetőedzője, Peter Stöger szerint a Kisvárda hazai pályán is veszélyes ellenfél lesz, ezért maximális koncentrációra lesz szükség.

"A Kisvárda nem érdemtelenül vezeti jelenleg a bajnokságot (a nyilatkozat a PAFC szombati sikere előtt készült, - a szerk.), függetlenül attól, hogy egy meccsel többet játszott, mint mi. Erős, fegyelmezett csapat benyomását keltették

már a júliusi összecsapásunkon is, azóta pedig csak jobbá váltak. Szívvel, lélekkel kell majd játszanunk, emellett szászszázalékos koncentrációra lesz szükségünk, hogy jó eredményt érjünk el. Azt gondolom, hogy egy győzelem

– mondta Peter Stöger a FradiMédiának.

Peter Stöger nehéz helyzetben van Fotó: Koncz Márton - Origo

Jelenleg a két gárdát egyetlen pont választja el egymástól, de vesztett pontok tekintetében jobban áll Peter Stöger csapata,

mivel a 25 ponttal az első helyen álló Puskás Akadémia elleni meccsét még nem játszotta le az első körből.

A hétvégi rangadón tehét a hazaiak elléphetnének a címvédőtől, míg a hét közben a Celtic elleni Európa-liga meccsen 3-2-s vereséget szenvedett ferencvárosiak győzelmekkel pontszámban beérhetnék a Puskás Akadémiát, sőt, a jobb gólarányuknak köszönhetően az élre állhatnának.

A találkozót Farkas Ádám vezeti, amely több szempontból is érdekes.

A Kisvárda ugyanis hét meccs óta veretlen a 186. NB I-es meccsére készülő játákvezetővel, akitől csak az általa Kisvárdának vezetett első mérkőzésen kaptak ki 2018. július 29.-én a Budapest Honvédtól 4-0-ra – történelmük második élvonalbeli meccsén. Farkas Ádám a Ferencvárosnak 31-edszer vezet, aktuális ellenfelünk az a csapat, amelynek eddig a legtöbbször fújta a sípot NB I-es pályafutása során.

Telt ház lesz a Fradi elleni mérkőzésen Forrás: Moricz Csaba/Kisvárda

A találkozóra valamennyi belépőjegy már napokkal ezelőtt elfogyott.

Éppen ezért sem a hazai, sem pedig a vendégpénztár nem nyit ki a mérkőzés napján. A Kisvára arra kéri a szurkolókat, hogy akinek nincs érvényes belépője a mérkőzésre, az ne is induljon el a Várkerti Stadionba.

Az ötödik MOL Fehérvár a Zalaegerszeget fogadja vasárnap a forduló zárómeccsén.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
vasárnap:
Kisvárda Master Good FC- Ferencvárosi TC
Várkerti Stadion, vasárnap, 15.30 (minden jegy elkelt)
Vezeti: Farkas Ádám (Tóth Vencel, Garai Péter – tartalékjátékvezető: Solymosi Péter)

A mai másik mérkőzés:
17.30: MOL Fehérvár FC-Zalaegerszeg

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!