Vágólapra másolva!
Antonio Conte, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Tottenham Hotspur kedden kinevezett vezetőedzője szerint az észak-londoni együttes szurkolói olyan csapatot érdemelnek, amelynek játékosai "küzdeni akarnak" azért, hogy viselhessék a csapat mezét.

Az 52 éves szakember a Tottenham Twitter-oldalán megjelent szerdai interjúban azt mondta, elsősorban stabilitást szeretne elérni a klubnál, amely drasztikus visszaesést produkált azóta, hogy 2019-ben Bajnokok Ligája-döntőt játszott.

"Megtiszteltetés és büszkeséggel tölt el ez a felkérés, most pedig szeretném meghálálni a bizalmat" - fogalmazott az olasz tréner, aki szerint az ő szakmai felfogása "nagyon egyszerű".

Antonio Conte a Tottenham új edzője Forrás: tottenhamhotspur.com

"Látványos és jó focit kell játszanunk a szurkolóink miatt, és stabil csapatot kell építeni, amely képes a kiegyensúlyozott teljesítményre. A drukkerek megérdemlik, hogy egy versenyképes, küzdeni tudó és akaró együttest lássanak a pályán, mi pedig minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy kiérdemeljük a támogatásukat" - jelentette ki Conte, aki 2017-ben a Chelsea-t vezette angol bajnoki címig, de három olasz bajnoki trófeát nyert a Juventusszal, az előző idényben pedig az Internazionaléval diadalmaskodott a Serie A-ban. Ez volt 11 év szünet után az első bajnoki aranya a milánói kék-feketéknek.

"Nyáron már hívtak a Spurstől, de épp akkor fejeztem be két fontos és nagyon nehéz szezont az Inter edzőjeként, s őszintén mondom, nem éreztem megfelelőnek a pillanatot, hogy új kihívás elé nézzek.

Vártam egy kicsit, időt töltöttem a családommal, mert érzelmileg még mindig az Internél töltött időszak hatása alatt voltam" - magyarázta Conte, aki csütörtök este, a holland Vitesse Arnhem elleni hazai Konferencia-liga csoportmérkőzésen ül majd le először a Tottenham kispadjára.

A Spurs hétfőn menesztette a vezetőedzői posztról a portugál Nuno Espirito Santót, akinek az irányításával a kiváló augusztusi rajt után mostanra a PL kilencedik helyéig csúszott vissza a csapat, hátránya pedig 10 pont a listavezető Chelsea-vel szemben.

Mindent egy helyen az Eb-ről