A sírból jött vissza a Liverpool, Klopp csapata tizenegyesekkel elődöntős a ligakupában - videó

775751020 fbl Horizontal
Liverpool's Japanese midfielder Takumi Minamino (2nd R) runs off to celebrate after scoring their late third goal during the English League Cup quarter-final football match between Liverpool and Leicester City at Anfield in Liverpool, north west England on December 22, 2021. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Liverpool 3–3-as döntetlen után tizenegyesekkel győzte le a Leicester City csapatát az angol labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjében, ezzel Jürgen Klopp csapata jutott a legjobb négy közé. A Liverpool mellett a Chelsea és a Tottenham is elődöntős.

A Liverpool jó formában várhatta a Leicester City elleni kupameccset, ugyanis a Vörösök legutóbb november hetedikén kaptak ki, azóta sorozatban nyolc megnyert mérkőzést hoztak le, a hétvégén pedig döntetlent játszottak a Tottenham csapatával.

Jürgen Klopp együttese a Ligakupában a Norwich City és a Preston ellen lépett tovább könnyedén, ráadásul jobbára a tartalékokkal jutott el a negyeddöntőig. A Leicester ellen is meglehetősen felforgatott csapatot küldött pályára Klopp.

Fantasztikusan kezdte a találkozót a Leicester City, amely Jamie Vardy duplájával már 13 perc után 2-0-ra vezetett.

A Liverpool ezt követően Oxlade-Chamberlain góljával szépített, de bő félóra után James Maddison állította vissza a kétgólos különbséget, ami a szünetig maradt is.

Jamie Vardy hiába lőtt két gólt, kiesett a Leicester Forrás: AFP/Oli Scarff

A második félidőn Jürgen Klopp cserékkel igyekezett felpezsdíteni csapatát, a frissen beállt Diogo Jota góljával pedig az utolsó húsz percre visszajött a meccsbe a Liverpool, amely a 95. percben Takumi Minamino góljával kiharcolta a büntetőpárbajt.

Az idegek harcát a Liverpool bírta jobban, így a legtöbb Ligakupa győzelemmel rendelkező Vörösök 2017 után jutottak be ismét a ligakupa elődöntőjébe.

A Liverpoolhoz hasonlóan a Chelsea is tartalékos csapattal állt ki a Brentford ellen, amely az előző idényben az elődöntőig menetelt. Ugyan Thomas Tuchel csapata játszott mezőnyfölényben az első félidőben, mégis a nagyobb helyzetei a hazai együttesnek voltak. A második játékrészben már sokkal veszélyesebben játszott a Chelsea, amely egy hajrában szerzett öngóllal szerzett vezetést. Majd a 84. percben Alvaro Fernandez hozott össze egy tizenegyest, amit Jorginho magabiztosan értékesített, így a Chelsea jutott a legjobb négy közé.

A Tottenham West Ham londoni rangadóján öt perc alatt esett három gól, így 2-1-es hazai vezetéssel vonultak szünetre a felek. A második félidő meglehetősen kiegyenlített játékot hozott, újabb gólt azonban már nem, így a tavalyi döntős Tottenham jutott a legjobb négy közé az angol Ligakupában.

Angol Ligakupa:

Negyeddöntő
Liverpool-Leicetser City 2-3 (1-3)
gólok: Oxlade-Chamberlain (19.), Jota (68.) illetve Vardy (9., 13.), Maddison (33.)
Brentford-Chelsea 0-2 (0-0)
gólok: Jansson (öngól, 80.), Jorginho (85.)
Tottenham-West Ham United 2-1 (2-1)
gólok: Bergwijn (29.), Lucas Moura (34.), illetve Bowen (32.)
kedden játszották:
Arsenal–Sunderland 5–1 (Nketiah 17., 49., 58., N. Pépé 27., Patino 90+1., ill. Broadhead 31.)

Mindent egy helyen az Eb-ről