Barcelonában még mindig Messit imádják a legjobban

Horizontal
Lionel Messi már hétszeres aranylabdásnak mondhatja magát
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona világhírű stadionja a Camp Nou környékén továbbra is a Lionel Messi nevével, arcával díszített termékeket veszik meg a legtöbben a klub nem hivatalos ajándékboltjaiban.

A Magyar Nemzet munkatársai ellátogattak Barcelonába, ahol az egyik nem hivatalos ajándékbolt kereskedője felidézte a katalán sztárcsapat sikerkorszakát, amikor jóval több mez fogyott, mint mostanság.

"A 2010-es évek elején-közepén, amikor nagyon ment a Barcának, úgy vitték a mezeket, mint a cukrot. 2011-ben és 2015-ben nyertünk Bajnokok Ligáját, nálunk játszott Xavi, Iniesta, Messi, Neymar, Suárez. Micsoda csapatunk volt!

árulta el a kereskedő.

Lionel Messi már hétszeres aranylabdásnak mondhatja magát Forrás: AFP/Franck Fife

A Barcelona rég nem látott hullámvölgyben van, mióta Messi nyáron a Paris Saint-Germain együtteséhez igazolt. A katalán sztárcsapat kiesett a Bajnokok Ligájából, az Európa-ligában folytatja, és a spanyol bajnokságban is csak a 8. helyen áll.

Messi népszerűsége azonban továbbra is töretlen, a hétszeres aranylabdás nevével, arcképével ellátott tárgyak és mezek még mindig nagyon jól fogynak a nem hivatalos ajándékboltokban.

Kiderült, hogy még mindig Messi vezeti a toplistát, őt a két helyi fiatal, a klub világhírű akadémiáján, a La Masián nevelkedett Pedri és Ansu Fati követi. A kereskedő ennek csak részben örül, mert ugyan Messi hatalmas márkanév, vele mindig, mindent el lehet adni Barcelonában, de szeretné, ha a klub ki tudna termelni egy játékost, akire fel lehetne építeni egy új marketingstratégiát.

A teljes cikk a linkre kattinva érhető el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!