Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő bajnoki címvédő és első helyen álló Ferencváros edzője, Sztanyiszlav Csercseszov az orosz sajtóban beszélt az átigazolások hátteréről és a csapatról.

A magyar átigazolási időszak utolsó napjaiban, óráiban igen aktív volt a Ferencváros, az argentin Carlos Auzqui a River Plate, a brazil Marquinhos az Atlético Mineiro, a román-magyar Pászka Lóránd Soroksár, míg a nigériai Anderson Esiti a PAOK együttesétől került az FTC-hez.

A klub orosz edzője, Sztanyiszlav Csercseszov beszélt az átigazolásokról.

Sztanyiszlav Csercseszov beszélt a Fradi igazolásairól Fotó: Polyák Attila - Origo

"Először is szeretném kifejezni a hálámat a klub vezetése és szakmai stábja felé, hogy minden átigazolás gyorsan és profin zajlott le.

Ha végigvesszük a játékosokat, akkor az argentin Carlos Auzqui támadó középpályás. Miután Uzuni a Granadába távozott, szükségünk volt egy ilyen játékosra. Carlos 30 éves: a tapasztalata és képességei nagyon hasznosak lesznek számunkra. A 22 éves brazil Marquinhos egy izgalmas támadó nagy potenciállal. A Ferencváros szeretne fiatal tehetségeket felépíteni, úgyhogy majd sokat dolgozunk vele. A nigériai Esiti védekező középpályás. Még a portugál Estorilból emlékszem rá. 2014-ben a Dinamo Moszkva csapatával játszottam ellene az Európa-ligában. Az akkor 20 éves játékos azóta megmaradt a fejemben a játékbeli képességei és ereje miatt" - számolt be az ulloi129.hu az edző szavairól.

"Semmi nem történt volna Ivan Szavidisz nélkül (az orosz-görög milliárdos a PAOK tulajdonosa -, a szerk.

Amikor megtudtam, hogy van esély Esitit megszerezni, felhívtam. Hálás vagyok neki, hogy férfiként viselkedett és gyorsan és nagyon profin elintézhettük az ügyet. A megbeszélésünk után, Szavidisz jóváhagyásával a két sportigazgató kezdett tárgyalni,

ők zárták le az ügyletet. Örülök, hogy Esiti nálunk között ki" - tette hozzá Csercseszov.

Marquinhos nem erőssége leheta Fradinak Forrás: fradi.hu

"Volt más érdeklődő is Marquinhos iránt. Itt is fontos szerepe volt a személyes kapcsolatoknak, ebben az esetben az Anton Zingareviccsel való, aki a bolgár klub igazgatóságának a tagja.

Megköszöntem a megértésüket és segítségüket, de ebben az esetben is az ezért felelős emberek vitték végig a tárgyalásokat.

- árulta el az orosz szakember, aki elárulta, hogy talán az egyik új érkező már az MTK elleni rangadón játszhat, majd kitért az tóbbi meccseken mutatott teljesítményre is.

"Természetesen a Paks ellenihez hasonló vereségek kellemetlenek, de a legfontosabb, hogy a megfelelő következtetéseket vonjuk le belőlük.

Azon a meccsen nem volt egyensúlyban a csapat, ennek ittuk meg a levét. Gyorsan levontuk a következtetéseket, ráadásul kulcsjátékosok is visszatértek. Ezután egész máshogy nézett ki a csapat a Vasas és a ZTE ellen. Minden edzéssel és meccsel egyre jobban megismerjük egymást, ez lehetőséget ad a fejlődésre. Még sok munka áll előttünk, de nagyon örülök, hogy végre a teljes kerettel dolgozhatunk: itt az Afrika Kupáról visszatérő és újonnan érkező játékosokra is gondolok" - zárta a szavait Sztanyiszlav Csercseszov.

Mindent egy helyen az Eb-ről