Vágólapra másolva!
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetség kapitánya az olasz Radio Kiss Kiss Napolinak azt mondta, hogy meglátása szerint Szoboszlai Dominik elégedetlen a helyzetével az RB Leipzig csapatánál.

Szoboszlai Dominik 2021 januárjában igazolt a német csapathoz, de egy makacs sérülés miatt a teljes tavaszi szezont ki kellett hagynia, és a 2021-es, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságról is lemaradt. Az idei szezont viszont egészségesen kezdte, és a nyáron kinevezett Jesse Marsch irányítása alatt többnyire kezdő volt a lipcsei csapatban. Az amerikai edzőt azonban a gyenge eredmények miatt december elején kirúgták, a helyére érkező Domenico Tedesco pedig egyelőre nem számol a kezdőben Szoboszlaival.

Szoboszlai Dominik kikerült a Lipcse kezdőjéből Forrás: AFP/Franck Fife

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, Szoboszlai elégedetlen a jelenlegi helyzetével. Az olasz szakember a Radio Kiss Kiss Napolinak azt mondta, hogy a nápolyi klub jó üzletet köthetne a szerződtetésével.

De nyugodtnak kell maradnia, hiszen olyan játékosok vannak előtte, mint Dani Olmo vagy Emil Forsberg" – mondta a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Szoboszlai szerződése 2026 nyaráig érvényes a lipcsei csapatnál. A mértékadó transfermarkt 28 millió euróra becsüli a piaci értékét.