Csercseszov: Az a lényeg, hogy kézben tartjuk a bajnokságot

CSERCSESZOV, Sztanyiszlav
Budapest, 2022. március 6. Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kisvárda Master Good mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. március 6-án. A címvédő Ferencváros 2-1-re győzött. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Senki nem volt igazán elégedett a megszólalók közül a 2-2-re végződő Puskás Akadémia-Ferencváros NB I-es rangadó lefújása után. Sztanyiszlav Csercseszov, a listavezető fővárosi csapat szakvezetője azt emelte ki, hogy továbbra is az ő kezükben van a bajnoki cím sorsa, Hornyák Zsolt felcsúti edző szerint pedig második félidei játékukkal rászolgáltak volna a győzelemre.

"Lehet azon tanakodni, hogy egy pontot nyertünk, vagy kettőt vesztettünk – kezdte az M4 Sportnak a lefújás után nyilatkozva Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője. – A válogatott szünet után mindig nehéz egy kicsit megtalálni az egyensúlyt, ezért is lendültünk nehezen játékba, de utána mégis sikerült 2-0-ra vezetnünk. Azt hiszem, egyik csapat számára sem volt könnyű a meccs, mi pedig a második gólunk után vesztettünk a koncentrációnkból.

A következő fordulókban pedig Laiduni és Botka is visszatérhet."

Sztanyiszlav Csercseszov szerint az a fontos, hogy a Ferencváros továbbra is magabiztos előnnyel vezeti a bajnokságot Forrás: MTI/Kovács Tamás

Hornyák Zsolt, a felcsútiak edzője egyszerre volt elégedett és elégedetlen a lefújást követően, ugyanakkor nem rejtette véka alá, hogy szerinte melyik csapat játszott jobban a rangadón.

"Csalódott vagyok, de főleg az első félidő miatt.

– jelentette ki határozottan Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia edzője. Meglepő, hogy egy olyan erős csapat, mint a Fradi, a végén átállt öt védős rendszerre. Ha az első félidőben is úgy játszottunk volna, mint a másodikban, akkor simán nyertünk volna. Domináltunk, és bíztam benne, hogy tudunk újabb gólt szerezni, ezért is nem cseréltem a 75. percig, akkor is csak kényszerből, egy sérülés miatt nyúltam bele a csapatba, amelyik remekül játszott.

"Bánt, hogy kétgólos vezetés után nem tudtuk megtartani az előnyünket, pedig ezúttal komoly esélyünk volt, hogy végre nyerjünk Felcsúton.

fejlődnünk kell abban, hogy 90 percen át tudjuk irányítani a meccseket" – mondta a Ferencváros válogatott kapusa, Dibusz Dénes, akihez hasonlóan a Puskás Akadémia csapatkapitánya sem volt maradéktalanul elégedett.

"Kicsit hiányérzetem van, mert 0-2 után visszajöttünk a meccsbe, úgy, hogy a helyzetek alapján nyerhettünk is volna. Úgy kell folytatnunk, ahogy a második félidőben játszottunk. Nem volt vesztenivalónk, rájuk kellett mennünk a szünet után" – monda a felcsútiak rutinos játékosa, Szolnoki Roland.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!