A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Mikel Arteta, az Arsenal edzője elárult, hogy a következő szezonban már komolyan számol William Saliba játékával, aki az idei szezonban az Olympique Marseille csapatában futballozott kölcsönjátékosként.

Salibát 2019 nyarán 30 millió euróért vásárolta az Arsenal a Saint-Étienne csapatától, azonban a francia védő nem tudta meggyőzni a teljesítményével Mikel Artetát, így egy szezonra visszakerült a Saint-Étienne csapatához, majd 2021 januárjában Nizzába került kölcsönben, az idei szezont pedig Marseille-ben töltötte. A 21 éves hátvéd minden csapatában kimagasló teljesítményt nyújtott, az idei szezonban meg is választották a francia bajnokság legjobb fiatal játékosának és bekerült az év csapatába is, Arteta pedig tudatta, hogy a már a francia válogatottban is bemutatkozó Salibát nyáron várja vissza Londonba.

Saliba Djibrill Cissé-től vehette át az év legjobb fiatal játékosának járó díjat Forrás: AFP/Franck Fife

"Vissza kell térnie. Megvan a szükséges tapasztalata ahhoz, hogy versenyképes legyen számunkra.

Ennyi, semmi másról nincs szó" - mondta Arteta, aki sok Arsenal-szurkoló szerint azért nem számolt eddig Salibával, mert korábban összeveszett vele.

Hogy a mi lesz a történet vége, egyelőre nem tudható, ugyanis az Arsenal az Európa-ligában indul, a Marseille viszont jövőre a Bajnokok Ligájában szerepelhet, Saliba pedig a Ligue 1 utolsó fordulója után azt nyilatkozta, hogy szeretne Marseille-ben maradni és a BL-ben szerepelni a csapattal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!