A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Pénteken és szombaton már lejátszották az OTP Bank Liga utolsó fordulójának tét nélküli meccseit, a legnagyobb kérdések azonban vasárnap délutánra maradtak. A Kisvárda és a Puskás Akadémia az ezüstéremért harcol, míg a Budapest Honvéd és az MTK Budapest csapata a kiesést próbálja elkerülni a drámai végjátékot ígérő az utolsó játéknapon.

A Kisvárda már történelmet írt az NB I-ben

A Szabolcs megyei csapat a 31. fordulóban hazai pályán legyőzte az Újpestet, ezzel pedig történelmet írt, ugyanis biztossá vált, hogy érmes helyen végez az NB I-ben, és az is, hogy a következő idényben a Konferencia-liga selejtezőjében szerepelhet majd.

– mondta az európai kupaindulás biztos kiharcolása után Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója, aki hangsúlyozta, hogy bele sem mer gondolni, mennyire leírhatatlan érzés lenne, ha csapata végül ezüstérmes helyen végezne az OTP Bank Ligában.

Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója (balra) a szezon végén minden bizonnyal távozni fog Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Kisvárda ezt követően Pakson aratott egygólos győzelmet, így az utolsó forduló előtt a saját kezében van a sorsa. A szabolcsi csapat két ponttal előzi meg a harmadik helyen álló Puskás Akadémiát, és már egy ZTE elleni döntetlen is elég neki az ezüstérem megszerzéséhez, ugyanis pontazonosság esetén a Kisvárda minden összevetésben jobb, mint a Puskás Akadémia.

Azonos pontszám esetén a sorrend az alábbiak szerint kerül meghatározásra:

  • 1. a bajnokságban elért több győzelem (ha nyer a Puskás Akadémia, míg a Kisvárda csak döntetlent játszik, akkor ez az összevetés 15-15 lenne)
  • 2. a bajnoki mérkőzések gólkülönbsége (a Kisvárdának a meccs előtt +15, a Puskás Akadémiának +10 a gólkülönbsége)
  • 3. a bajnoki mérkőzéseken rúgott több gól (a forduló előtt Kisvárda 48, a Puskás Akadémia pedig 42 gólt lőtt)
  • 4. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések pontkülönbsége (Az idei szezonban a két csapat között rendezett három meccsből kétszer döntetlen született, egyszer pedig a Kisvárda nyert)
  • 5. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések gólkülönbsége (2-1 a Kisvárda javára)
  • 6. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzéseken az idegenben lőtt több gól; (mindkét csapat egy-egy gólt lőtt a másik ottonában)
  • 7. a bajnokság fair play értékelésében elért jobb helyezés;
  • 8. sorsolás.

Az ezüstéremre hajtó Kisvárda sorsolása nem tűnik nehéznek, ugyanis az öt meccs veretlen szabolcsi együttes azt a Zalaegerszeget fogadja, amely Waltner Róbert vezetőedző március végi lemondása óta teljesen kipukkadt, és a legutóbbi öt meccsét elveszítette az NB I-ben.

A Kisvárda az első csapat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, amely érmet szerez az élvonalban Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A papírforma a Kisvárda mellett szól, a klub honlapján pedig ennek szellemében tudatták a szurkolókkal, hogy a lefújás után a csapat és a szakmai stáb tagja meg is kapják az érmeket, amelyeket a Magyar Labdarúgó Szövetség egyik vezető beosztású munkatársa fog átadni.

Szavazzon!

Ön szerint melyik csapat nyeri az ezüstérmet az OTP Bank Ligában?

Telt ház lesz a Pancho Arénában

Az utolsó játéknap legélesebb meccsére Felcsúton van kilátás, ugyanis a Puskás Akadémiának még elérhető közelségben van az ezüstérem megszerzése. Igaz, a felcsúti csapat sorsa annak a Kisvárda kezében van, amelynek egy ZTE elleni hazai döntetlen is elég a második hely megtartásához. A Budapest Honvéd helyzete is egyszerű. A 10. helyen álló kispestiek a forduló előtt két ponttal előzték meg a kieső helyen álló MTK-t. A fővárosi kék-fehérek csak abban az esetben maradhatnak bent, ha hazai pályán legyőzik a Debrecent, a Honvéd pedig kikap Felcsúton.

Minden más eredmény a Honvéd bennmaradását eredményezné, ugyanis azonos pontszám esetén a sorrend az alábbiak szerint kerül meghatározásra:

  • 1. a bajnokságban elért több győzelem (ha nyer az MTK, míg a Honvéd döntetlent játszik, akkor ez az összevetés 9-9 lenne)
  • 2. a bajnoki mérkőzések gólkülönbsége (A Honvédnak a meccs előtt -4, az MTK-nak -25 volt a gólkülönbsége)
  • 3. a bajnoki mérkőzéseken rúgott több gól (a forduló előtt a Honvéd 46, az MTK pedig 25 gólt lőtt)
  • 4. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések pontkülönbsége (Az idei szezonban a két csapat között rendezett három meccsből kettőt az MTK-nyert meg, de mivel a Honvéd fentebb felsorolt mutatókban jobban áll, így ehhez az összevetéshez már nem érkeznénk meg pontazonosság esetén)
A két csapat legutóbbi felcsúti találkozóját a Puskás Akadémia nyerte 3-1-re Forrás: Balogh Dávid/honvedfc.hu

Ami a két csapat közös történelmét illeti: a Puskás Akadémia a 2013-as feljutás után az első hat meccsén nyeretlen maradt a Honvéd ellen.

A felcsúti csapat először 2016. április 30-án, a szezon utolsó meccsén győzte a kispesti gárdát, de abban a győzelemben sem volt sok öröme, mert a Vasassal csatázott a bennmaradásért, és mivel az angyalföldi csapat is hozni tudta a saját meccsét, a Puskás Akadémia a győzelem ellenére kiesett az NB I-ből.

A Puskás Akadémia visszajutását követően a 2017/18-as szezonban a Honvéd kétszer legyőzte a felcsúti csapatot, egyszer pedig döntetlen született a két csapat összecsapásán. 2018. szeptember 29-én sikerült a Puskás Akadémiának legyőzni a Honvédot, akkor a Benczés Miklós irányította gárda Josip Knezevic emelésével tartotta otthon a három pontot.

Ezt követően a Puskás Akadémiának egy újabb négymeccses nyeretlenségi sorozata következett a Honvéd elleni, az áttörést aztán Hornyák Zsolt érkezése hozta meg: jelenlegi edzővel a Puskás Akadémiának négy győzelem, két döntetlen és két vereség a mérlege a Honvéd ellen.

A felcsúti sikerek közül minden bizonnyal a 2020. június 27-ei a legemlékezetesebb:

a szezon zárómeccsén szintén a Pancho Arénában találkozott a két csapat, a Honvéd szerzett vezetés, de a magyar válogatott Nagy Zsolt és a holland Luciano Slagveer találataival 2-1-re nyert a Puskás, ezzel története során először dobogós helyen végzett az NB I-ben, és kiharcolta a nemzetközi kupaindulás jogát.

A Honvéd-szurkolók minden szezonban kiemelten készülnek a Puskás Akadémia elleni meccsre Forrás: Balogh Dávid/honvedfc.hu

Bár az elmúlt három év a Puskás Akadémia fölényét hozta, összesítésben még mindig a fővárosi csapatnak kedvez a mérleg: a huszonegy egymás ellen vívott mérkőzésből kilencszer nyert a Honvéd, hatszor született döntetlen, hatszor pedig a Puskás Akadémia győzött.

A Honvéd-szurkolókon nem fog múlni a remek hangulat,

vasárnap rengetegen érkeznek a 3400 fő befogadására alkalmas Pancho Arénába, csütörtökön pedig Kispesten tartottak lelkesítő beszédet a csapatnak, ahol reményeik szerint a játékosok átérezték, hogy a gyengén sikerült szezon végén ez az utolsó lehetőségük a javításra.

Nem szabad, hogy bármi is elterelje a gondolatainkat, kizárólag a mérkőzésre kell koncentrálunk, csak ez számít most. Több találkozón is bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk csapatként, jó csapatként játszani és győzni, erre lesz szükség vasárnap is. Küzdés, koncentráció és megfelelő játék, ha ez megvan, akkor az eredménynek is jönnie kell, azon dolgozunk, hogy sikerrel járjunk Felcsúton és megháláljuk a szurkolók bizalmát, akik kitartanak mellettünk" - nyilatkozta a mérkőzés előtt Nebojsa Vignjevic, a Honvéd edzője.

Nebojsa Vignjevic, a Budapest Honvéd vezetőedzője Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Ami a két csapat formáját illeti, a Puskás Akadémia kilenc mérkőzés óta veretlen az NB I-ben, a képet azonban árnyalja, hogy ebből a kilenc meccsből csak kettőt tudott megnyerni, hétszer döntetlent játszott Hornyák Zsolt csapata. A Honvédnak is óriási formajavulásra lenne szüksége a bennmaradáshoz, ugyanis Nebojsa Vignjevic csapata hét meccs óta nyeretlen az NB I-ben, legutóbb március 20-án tudott győzni Újpesten.

Szavazzon!

Ön szerint melyik csapat lesz az OTP Bank Liga második kiesője?

Csoda lenne az MTK bennmaradása?

A 11. kieső helyen álló MTK Budapest csapatát már hetekkel ezelőtt eltemette közvélemény. A kék-fehérek az OTP Bank Liga 28. fordulójában négygólos vereséget szenvedtek Pakson, majd akkor kerültek igazán mélypontra, amikor a következő fordulóban hazai pályán 4-0-ra kikaptak attól a Mezőkövesdtől, amely végigbukdácsolta a tavaszi szezont. A találkozó után a fővárosi csapatnál 19-re lapot húztak, hatpontos hátránynál, négy meccsel a vége előtt kirúgták Márton Gábor vezetőedzőt.

A klub ezért úgy döntött, a bajnokságból hátralévő fordulókat más szakmai irányítással teljesíti" - állt az MTK Budapest közleményében.

A novemberben kinevezett Márton Gábor 17 meccsből csak hármat nyert meg az MTK-val Forrás: Zádor Péter/mtkbudapest.hu

Ezt követően az MTK U19-es csapatának az edzője, a 37 éves Horváth Dávid ült le a kispadra, akinek az irányításával megtáltosodott az MTK.

Az MTK a 30. fordulóban drámai meccsen nyert 3-2-re Zalaegerszegen, majd otthon döntetlent játszott a Puskás Akadémiával, az előző fordulóban pedig a bajnok Ferencváros otthonában győzött 3-0-ra, ezzel életben tartotta bennmaradási esélyeit az utolsó fordulóra.

„A sorsunk nem a mi kezünkben van, ahogy eddig sem.

Ha ez bennmaradást ér, akkor határtalanul boldogak leszünk. Ha nem, akkor legalább megmutattuk az utolsó négy fordulóban, hogy milyen karakterű játékosaink vannak és hogy milyen csapat vagyunk" – mondta Fradi elleni siker után Horváth Dávid, aki a remek eredmények ellenére nagy valószínűséggel nem marad az MTK edzője.

Horváth Dávid kinevezése remek húzásnak bizonyult Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Sajtóértesülések szerint a Paks edzője, Bognár György lesz a klub sportigazgatója a következő szezontól, a kispadra pedig a fia, ifjúbb Bognár György ülhet, aki jelenleg segédezőként dolgozik a Tolna megyei csapatnál.

Horváth a pletykával kapcsolatban a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy amikor rábólintott a lehetőségre, csak a négy bajnokiról beszélt a vezetőséggel, másról nem. Hangsúlyozta, hogy nem az ő jövője a fontos, hanem az, hogy az MTK bent maradjon az NB I-ben.

Ami a Debrecent illeti: a Loki a 31. fordulóban nyerni tudott Mezőkövesden, ezzel Joan Carrillo együttese matematikailag biztosította a bennmaradását. A következő fordulóban a DVSC otthon ikszelt a Puskás Akadémiával, úgy hogy a debrecenieknek már tét nélküli meccsen Dzsudzsák Balázs, a csapat legnagyobb sztárja csak a kispadon kapott helyet. Hogy a Debrecennek mennyire fontos a találkozó, az vasárnap kiderül.

A motivációnkkal semmi probléma nincs. Minden játékos nyerni szeretne" - mondta a mérkőzés előtt a Debrecen játékosa, Czuczi Mátyás.

Matekozni nem is nagyon van értelme, mert az MTK Budapest csak abban az esetben maradhat bent az NB I-ben, ha az Új Hidegkuti Nándor Stadionban legyőzni a Debrecent, a Budapest Honvéd pedig kikap a Puskás Akadémiától a Pancho Arénában.

OTP Bank Liga, 33. forduló:
vasárnap:
16.00: Kisvárda Master Good-ZTE FC
16.00: MTK Budapest-Debreceni VSC
16.00: Puskás Akadémia-Budapest Honvéd

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!