Vágólapra másolva!
A 2019-es felkészülési időszakot követően ez lesz az első alkalom, hogy a Manchester United Európán kívülre látogat, ám a csapat legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo kihagyja az angol együttes thaiföldi és az ausztrál túráját.

A BBC beszámolója szerint Cristiano Ronaldo családi okok miatt extra szabadságot kapott a klubtól, így nem lesz ott a United felkészülési túráján. A portugál klasszis hiánya még inkább felerősíti azokat a hangokat, miszerint a 37 éves támadó távozni akar a csapattól és állítólag már meg is kérte az MU vezetőit, hogy megfelelő ajánlat esetén engedjék el. Távozási szándékát azzal indokolta, hogy mivel az együttes csak az Európa-ligába kvalifikálta magát, 19 év után először ősztől nem szerepelhetne a Bajnokok Ligájában.

A Unitednél ugyan már másfél hete megkezdték a felkészülést a következő szezonra, ám Ronaldo ugyancsak családi okokra hivatkozva még egyetlen edzésen sem vett részt.

Cristiano Ronaldo kihagyja a Manchester United nyári túráját Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

Erik ten Hag együttese pénteken indul Bangkokba, ahol majd a Liverpoollal játszik egy mérkőzést. A thaiföldi nyitómeccs után Ausztráliába utazik a csapat, ahol a Melbourbe Victory, a Crystal Palace és az Aston Villa csapataival vív majd felkészülési meccset.

Mindent egy helyen az Eb-ről