Vágólapra másolva!
Igaz, még csak az átigazolási időszak elején járunk, de úgy tűnik, hogy a három magyar válogatott játékost – Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket - foglalkoztató RB Leipzignek sikerül megtartania a legjobb játékosait, nem akármilyen csúcsfizetésekkel. A német Bild kiszivárogtatta a lipcsei játékosok fizetését, ebből pedig kiderül, hogy a csapatkapitány Gulácsi a klub egyik legjobban kereső játékosa.

A Lipcse legnagyobb fogása az volt, hogy a csapat legjobb játékosa, a francia válogatott Christopher Nkunku 2026-ig meghosszabbította a szerződését, az éves fizetése 8 millió euróra ugrott, ezzel pedig a klub legjobban kereső játékosa lett.

Nkunku mögött a Lipcse svéd válogatott középpályása, Emil Forsberg következik, aki évi 7 millió eurót keres, amióta 2025-ig meghosszabbították a szerződését.

Gulácsi Péter a Lipcse egyik legjobban kereső focistája Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

A harmadik helyen az RB Leipzig csapatkapitánya, a kapus Gulacsi Péter áll évi 6 millió euróval. A magyar válogatott kapus hét évvel ezelőtt érkezett Lipcsébe, a csapat vele harcolta ki anno a feljutást, és évek óta ott van a Bundsliga legjobb kapusai között.

A csapatkapitány mögött a másik két magyar válogatott játékos, Szoboszlai Dominik és Willi Orbán sem marad le sokkal, ők mindketten 4,5 millió eurót vihetnek haza egy szezonban.