Vágólapra másolva!
A macedón Shkupi bosszút esküdött a „gonosz ír légiirányítók ellen, mert a Shamrock Rovers elleni El-selejtezőn nem szállhatott le a reülőgépük Dublinban, emiatt 209 km-t kellett buszozniuk a mérkőzés előtt.

Az észak-macedón csapat rendkívüli nyilatkozatot tett közzé csütörtökön, amelyben panaszt tett az ír légi forgalmi irányítók ellen, akik megakadályozták, hogy leszállhasson a csapat Dublinban az Európa Liga harmadik selejtezőkörének első mérkőzése előtt. A klub az észak-macedón külügyminisztérium beavatkozását kérte az ügyben, hogy biztosítsák számukra a hazarepülést Dublinból a meccs után.

"Olcsó kis játékokkal próbálták kizökkenteni a csapatunkat. A költségvetésünk ellenére megpróbáltuk megőrizni játékosaink kényelmét azzal, hogy charterrepülőt béreltünk, és több ezer eurót fizettünk azért, hogy a játékosaink egészségesen tudjanak szerepelni az Európa Ligában, de az ír kormány nem vette figyelembe az UEFA kérését, így Dublintól 300 km-rel arrébb tudtunk csak leszállni (valójában a távolság 209 kilométer volt - a szerk.), és méltatlan bánásmódban részesítették csapatunkat. Majd a meccs után ugyancsak vissza kell utaznunk 300 km-t, és onnan repülni haza. Rajtunk kívül más csapattal nem történt ilyesmi, a túra során sajnos ismét bebizonyosodott, hogy nem vesznek minket tényezőnek. Arra kérem az észak-macedón külügyminisztériumot, hogy legalább a ma esti hazautunkról gondoskodjanak".

Az észak-macedón bajnok kijelentette, hogy motivációs eszközként fogja felhasználni a kellemetlenséget.

Nagyon karakteres csapata van ellenfelünknek, de mi is csapatként fogunk reagálni a velünk szemben elkövetett gonoszságra. A labdarúgásban nincs helye ilyen olcsó játékoknak. Ez nem maradhat büntetlenül. Vajon, ha valamelyik olasz, spanyol, német vagy angol csapattal is így bánnának? Reméljük, hogy kormányunk reagálni fog erre a helyzetre" – áll a közleményben.

Az RTÉ Sport információi szerint a dublini repülőtér földi kiszolgáló személyzetének leterheltsége és a munkaerőhiány okozhatta a problémát, ám hozzátették, az ACL, vagyis a dublini repülőtér független résidő-koordinátora nem kapott charter-kérelmeket Észak-Macedóniából induló járatokra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!