Porig alázták a németek Cristiano Ronaldót

fbl Horizontal
Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo (L) reacts after conceding their first goal during the English Premier League football match between Brentford and Manchester United at Brentford Community Stadium in London on August 13, 2022. (Photo by Ian Kington / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Szokatlan dolog, amikor a sportsajtó képviselői egyemberként állnak ki amellett, hogy egy focicsapat ne igazoljon le egy játékost. Még szokatlanabb, ha ez a játékos a világfutall egyik legnagyobb, ámde lassan kihunyóban lévő csillaga, Cristiano Ronaldo.

Lassan nincs olyan európai topliga, amellyel ne hozták volna kapcsolatba a Manchesterben borzalmas formát mutató és onnan elvágyódó Cristiano Ronaldót. Az olasz Internazionale és AC Milan egyértelműen nemet mondott a lehetséges átigazolásra, ugyanígy tett a spanyol Atlético Madrid, a Chelsea és a Bayern München is.

A legújabb hírek arról szóltak, hogy a német Borussia Dortmund lehet a következő klubja CR-nek. Csakhogy a dortmundi vezetés hallani sem akar erről.

S ehhez csatlakozott a német Bild című lap sportrovata is, ahol komoly cikkben mutattak rá arra, miért nem lenne szabad a BVB-nek leigazolni a kissé koros sztárt.

Lassan elérkezik az a pillanat, hogy Cristiano Ronaldo nem kell senkinek Forrás: AFP/Ian Kington

Már az furcsa volt, hogy a lap cikkében az újságíró helyes döntésnek nevezte, hogy a Dortmund nem kér ebből az átigazolásból. A lap indokai a következők voltak.

  • 1. Ronaldónak évente 29 millió eurót kellene kifizetni. Ezt a Dortmund nem teheti meg, a klubban a legjobban kereső játékos Reus, aki évi 12 millió eurót keres.
  • 2. Ronaldo túl öreg már. 38 éves, s ezzel kilógna a Dortmund csapatából.
  • 3. A portugál sztár túl lassú és ezt Manchesterben is észrevették. Hiába lőtt az elmúlt szezonban 18 gólt, a csapat csak a hatodik helyen végzett a Premier League 2021-22-es szezonjában.
  • 4. Ronaldo jelenléte taktikai káoszt okozna Dortmundban, mint ahogyan Manchesterben is ez történik vele.

A Bild arról is írt, hogy Cristiano Ronald néhány különleges pillanatot biztosan okozna Dortmundban,

de egy egész szezonban már nem lenne képes tartós, kiemelkedő teljesítményre.

Azt is megemlítik, hogy Ronaldo esetleges érkezése marketing szempontból biztosan jó lenne, hiszen a portugálnak 477 millió Instagram-követője van. A lap emlékeztet arra, hogy a Juventus 2018-ban 1 millió CR-mezt adott el. Igenám, de egy-egy mez eladásából az adott klub 5-6 eurónál nem keres többet, a nagyobb hasznot a kereskedők fölözik le. CR élkezése Dortmunban amúgy sem jelentene sokat, mert ez az a Bundesliga-csapat, amelynek hazai meccsein mindig telt ház van.

Forrás