Nézőszám rekord az NB II-ben, csak a Fradi NB I-es meccsén voltak többen

NB II, Nemzeti Bajnokság II, foci, labdarúgás, DVTK - Budafok
Vágólapra másolva!
Több mint 5000 néző tekintette meg a helyszínen a vasárnap esti DVTK-Kazincbarcika NB II-es bajnoki labdarúgó-mérkőzést. Az NB I-et és az NB II-t is figyelembe véve a hétvégi fordulóban ez volt a második legmagasabb nézőszám.

Sem Újpesten, sem Debrecenben nem jött össze annyi néző (5061), mint amennyi vasárnap este Miskolcra kilátogatott. Megint bebizonyosodott, hogy jelen pillanatban a DVTK a második legnépszerűbb csapat idehaza. A felfokozott érdeklődés minden bizonnyal az edzőváltásnak is szólt, hiszen

a múlt héten a csapat vezetése kirúgta az alkalmatlan Dragan Vukmirt, hogy a helyére ifjabb Szergej Kuznyecovot ültesse.

A fiatal szakember bemutatkozása jól sikerült, mert a DVTK az egykori válogatott játékos, Koman Vladimir hatalmas góljával 1-0-ra legyőzte a megyei riválist.

5061 néző látta a DVTK győzelmét a Kazincbarcika ellen Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A DVTK-Kazincbarcika meccsek - helyezéstől függtelenül - mindig is rangadónak számítanak Borsod megyében.

A vendégcsapat ráadásul nagyon jól kezdte az idényt és a második helyen állt a tabellán a Diósgyőr elleni mérkőzése előtt.

A DVTK a következő két fordulóban az NB I-ből tavaly kiesett Gyirmót és MTK ellen lép pályára. Az MTK elleni meccsüket hazai pályán rendezik, ahol akár új nézőcsúcs is születhet majd a másodosztályban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!