Ronaldo menne, de a német sztárcsapat nem kér belőle

Ronaldo, Manchester United, Fred
Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo (L) reacts after conceding their first goal during the English Premier League football match between Brentford and Manchester United at Brentford Community Stadium in London on August 13, 2022. (Photo by Ian Kington / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Hiába menne, a Borussia Dortmund nem tart igényt Cristiano Ronaldóra, és ennek nyomós oka van a németek szempontjából.

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek Cristiano Ronaldo esetleges klubváltása körül. Szinte egész nyáron téma volt, hogy az ötszörös aranylabdás egy szezon után ismét távozik a Manchester Unitedtól, ügynöke Jorge Mendes állítólag fél Európát bejárta, hogy csapatot találjon neki, ehhez képest még midig az angol csapatnál van.

A Bild információi szerint Ronaldo legfrissebb célpontja a német bajnoki ezüstérmes Borussia Dortmund, és ügynökén keresztül jelezte is a sárga-feketéknek, hogy nagyon szívesen lenne a klub játékosa, írja egy a Borussiához közel álló forrás.

Már maga Ronaldo sem érti, hogy miért nem kell senkinek Forrás: AFP/Ian Kington

Dortmundban azonban határozott álláspontot képviselnek: a 37 éves sztár nem fér bele az elképzeléseikbe, és pláne nem fér bele a klub gazdálkodásába. 350 ezer euró körül heti fizetése ugyanis több mint duplája a legjobban kereső dortmundi játékos bérének is, a BVB pedig nem tud és nem is akar ennyit fizetni senkinek.

A BVB ugyan egyelőre nem számíthat a nyáron szerződtetett Sebastian Hallerre, akit hererákkal kezelnek, de már szerződtették a helyettesítésére Anthony Modestét, ami nyilván olcsóbb, és nem biztos, hogy kevésbé hatékony megoldás a klub részéről.

Ronaldót a Bayern München, a Chelsea, a Juventus és az Atlético Madrid után újabb sztárcsapat kosarazta ki, azaz nagyon úgy fest, hogy le kell mondania a BL-szereplésről, és ebben az idényben csak az Európa-ligában mutathatja meg kivételes tudását.