A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A FIFA mégiscsak kizárhatja a katari labdarúgó-világbajnokságról az ecuadori válogatottat, ugyanis a Daily Mail új bizonyítékokat talált arról, hogy Byron Castillo hamis személyazonossággal, jogosulatlanul szerepelt a nemzeti csapatban.

Tavaly nyáron bebizonyosodott, hogy az ecuadori válogatott futballistája, Byron Castillo meghamisította a születési okmányait, és valójában kolumbiai állampolgár. A labdarúgó tavaly szeptember elejétől nyolc vb-selejtezőn is pályára lépett Ecuador színeiben, májusban pedig a Chilei Labdarúgó Szövetség (FFC) a nemzetközi szövetséghez (FIFA) fordult az ügyben,

Castillo kálváriája pedig már 2017-ben elkezdődött, amikor kizárták az ecuadori U20-as válogatottból, mondván Kolumbiában, az ecuadori határhoz közeli Tumaco városában született. Végül tavaly áprilisban megerősítették az ecuadori állampolgárságát, és ezt követően bemutatkozhatott a válogatottban, a FIFA pedig elutasította a chileiek fellebbezését.

Byron Castillo szerepeltetése miatt lemaradhat a vb-ről az ecuadori csapat Forrás: AFP/Franklin Jacome

A Daily Mail értesülései szerint könnyen lehet, hogy most mégis kizárhatják az ecuadori válogatottat, ugyanis előkerült egy hangfelvétel, amelyen hallható, hogy Castillo beismerte, hogy hamis születési bizonyítványt használt, a vallomást pedig egy hivatalos vizsgálat során tette, amelyet az Ecuadori Labdarúgó Szövetség (FEF) eltussolt.

A 2018 decemberében történt kihallgatás során Castillo bevallotta, hogy egy kolumbiai faluban született 1995-ben Bayron Javier Castillo Segura néven, ezek az adatok megegyeznek a kolumbiai anyakönyvben szerepeltekkel.

A hangfelvételen elhangzott Marco Zambrano neve, a Norteamerica tulajdonosáé, akinek a klubját 2018-ban elítélték, mivel meghamisították a játékosaik dokumentumait, a vizsgálóbizottság pedig éppen emiatt jött létre.

Kedden a Daily Mail közzétett egy levelet, amelyben a vizsgálóbizottság megállapítja, hogy Castillo kolumbiai állampolgár. A FEF ugyanakkor figyelmen kívül hagyta a vizsgálat eredményét és 2019-ben hivatalosan is úgy döntött, hogy a játékos ecuadori állampolgár.

A FIFA csütörtökön vizsgálja a chilei szövetség fellebbezését, majd az új bizonyítékokat figyelembe véve dönt az ecuadori válogatott esetleges kizárásáról.

A szabályok szerint jogosulatlan játék esetén a vétkes csapat 3-0-s gólkülönbséggel elveszíti az adott mérkőzéseit. Ebben az esetben Chile indulna Ecuador helyett a november 20-án kezdődő katari világbajnokságon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!