Dárdai Pál is megszólalt Szalai Ádám visszavonulása után

Hertha BSC vs. 1899 Hoffenheim bundesliga Horizontal FOOTBALL
Hertha coach Pal Dardai speaks with Hoffenheim's Adam Szalai before the kickoff of a German Bundesliga soccer match between Hertha BSC vs. 1899 Hoffenheim in the Olymipa Stadium in Berlin, Germany, 31 March 2017. (EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: Due to the accreditation guidlines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.) Photo: Soeren Stache/dpa (Photo by SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar válogatottat korábban irányító Dárdai Pál is megszólalt a nemzeti csapattól történő visszavonulását szerdán délután bejelentő Szalai Ádám ügyében. 

A támadó 2013 októberében emlékezetes beszédet mondott a hollandiai 8-1-es vereséget követően, emiatt feszült viszony alakult ki közte és a későbbi szövetségi kapitány, Pintér Attila között, melynek nyomán 2014 szeptemberében egyszer már lemondta a válogatottságot. Dárdai Pál kinevezésével viszont visszatért a nemzeti együttesbe, amelynek címeres mezét pályafutása során eddig 84 alkalommal ölthette magára, ezzel az örökrangsor kilencedik helyén áll, egyetlen mérkőzéssel lemaradva Puskás Ferenctől, az Aranycsapat legendás kapitányától.

A korábbi szövetségi kapitány az M1 aktuális csatornának úgy nyilatkozott: örül, hogy annak idején az ő hívására, ha nehezen is, de Szalai úgy döntött, visszatér a válogatottba.

Egy játékos mindig érzi, ha már a test nem csinálja meg, amit az agy elgondol, a sport már csak ilyen. Gratulálok neki a válogatott pályafutásához" - fogalmazott a Hertha BSC egykori trénere.

Szalai Ádám és Dárdai Pál nem csupán a nemzeti csapatnál ápolt jó kapcsolatot Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

Dárdai emlékei szerint Szalai kezdetben gátlásos, de labdaügyes és szorgalmas srác volt, lehetett látni a mentalitásán, hogy komolyan gondolja a labdarúgást, így elég korán vezérré vált a pályán és azon kívül is.

- jelentette ki a szakember. Hozzátette, a támadót nehéz lesz pótolni, de megvannak a magyar válogatottban azok a játékosok, akik képesek lesznek átvenni a helyét.

A magyar válogatott pénteken csoportelsőként látogat a mögötte egy pont hátránnyal második Németországhoz, majd három nappal a lipcsei mérkőzés után a Puskás Arénában fogadja az Európa-bajnok olasz csapatot a Nemezetek Ligája csoportkörének zárásán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!