Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája H csoportjában a Paris Saint-Germain a hétszeres aranylabdás Lionel Messi vezérletével 7-2-re legyőzte az izraeli Makkabi Haifa csapatát. A 35 éves argentin csúcsformában játszik az idei szezonban, most éppen a háromszoros világbajnok Pelének döntötte meg egy elképesztő rekordját.

A hétszeres aranylabdás támadó két gólt lőtt és két gólpasszt adott a szerdai meccsen, ezzel pedig a gólokat és a gólpasszokat tekintve minden sorozatot figyelembe véve 1127 gólban vállalt szerepet, ezzel pedig megelőzte a brazilok háromszoros világbajnokát, a legendás Pelét, aki 1126 gólból vette ki a részét.

Messi nem mellesleg csak az idei szezont nézve is félelmetes statisztikával rendelkezik. Minden sorozatot figyelembe véve 16 meccsen 11 gólt lőtt és 12 gólpasszt adott a PSG-ben, ezzel pedig az öt európai top bajnokságban ő az egyetlen játékos, akinek gólokban és gólpasszokban is két számjegyű a mutatója.

Nem mellesleg 35 évesen és 123 naposan Messi lett a Bajnokok Ligája történelem legidősebb játékosa, aki egy BL-meccsen két gólt lőtt és két gólpasszt adott.

Lionel Messi minden időj egyik legjobb játékosa Forrás: AFP/Franck Fife

Az argentin zseni az előző szezonban sokkal mélyebben játszott a Paris Saint-Germainben, így a góljai elmaradtak, de gólpasszok tekintetében kiemelkedő szezonja volt. Saját bevallása szerint mostanra sikerült tökéletesen beilleszkednie Párizsba, ráadásul a nyáron kinevezett Christophe Galtier is az eredeti posztján játszatja, így Messi bombaformában várja pályafutása utolsó világbajnokságát, ahol minden esélye meglesz rá, hogy megkoronázza elképesztő karrierjét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!