A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Az Európa-liga nyolcaddöntőjébe jutó Ferencváros az NB I 13. fordulójának vasárnap estei záró mérkőzésén hazai pályán számos helyzetet kidolgozva és kihagyva győzte le 2-1-re a jól játszó Zalaegerszeg csapatát. A második félidő elején egy összefejelést követően Franck Boli súlyos sérülést szenvedett. 

A Monaco elleni 1-1-es döntetlennel kiharcolt óriási európai kupabravúr után Sztanyiszlav Csercseszov alaposan felforgatta a kezdőcsapatot. A csütörtöki 11-ből Kristoffer Zachariassen, Aissa Laidouni, Henry Wingo, Vécsei Bálint és Ryan Mmaee is a kispadon kezdett, míg Adama Traoré ezúttal nem volt ott a meccskeretben. A bajnoki címvédő kezdője azért így sem tűnt gyengének:

A Honvéd elleni bajnoki botránya után egy hónapra eltiltott, korábban a Fradit is irányító Ricardo Moniz távollétében a zöld-fehéreknél játékosként megforduló Julian Jenner ült a ZTE kispadján, az egerszegi csapat pedig ebben a felállásban kezdte a mérkőzést.

Májernek már a harmadik percben egy jó belépéssel kellet blokkolnia Marquinhos lövését, majd Knoester fejesét védte Demjén. A vendég kapusnak az ötödik percben már bravúrra volt szüksége, hogy védeni tudja Esiti tíz méterről megeresztett lövését.

A 13. percben azonban már ő sem tudott segíteni: egy percce Tajti szabadrúgása és Mocsi Dibusz ölében landoló fejese után, Marquinhos ugratta ki Tokmacot, a norvég csatár lefutotta a védőjét, és precízen kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0).

Tokmac gólja adta meg a mérkőzés alaphangját Forrás: Fradi.hu

A Fradi gólját ide kattintva tudja megnézni!

A 17. percben Ikoba fejelhetett, de a labda elkerülte Dibusz kapuját. A 23. percben aztán már csak centik hiányoztak a ZTE egyenlítéséhez, Meschak gyönyörűen tekert a tizenhatosról, de a kapufa mentett Dibusz helyett, a kipattanó pedig Samy Mmaee-ról nem a kapuba, hanem mellé pattant.

A 32. percben Ikoba elől kellett mentenie az ötösön belül a Dibusznak és a Fradi védelmének közös erővel, a túloldalon pedig Marquinhos került helyzetbe, de Demjén is védeni tudta a brazil játékos 11 méterről leadott lövését. A 37. percben Meschak megcsinálta ugyanazt, mint negyedórával korábban,

ezúttal azonban nem a kapufát találta el, hanem Dibusz tolta a léc fölé a labdát a remek lövés után.

Az 50. percben Huszti és Boli fejelt össze egy felugrás során, a Fradi csatára leérkezéskor még be is verte a fejét a talajba. Mindkét játékoshoz azonnal érkezett az ápolás, Bolit körbevették a mentősök és a csapattársak. Még a két szurkolótábor is elhallgatott ezeben a percekben. Az elefántcsontparti támadót végül hordágyon vitték le, de eszméleténél volt, tudta mozgatni a kezét.

Mindenki Franck Boliért (szembe) aggódott a Groupama Arénában Fotó: Csudai Sándor - Origo

A helyére azonban Ryan Mmaee érkezett a pályára, akivel együtt a Mercier-t váltó Zachariassen is beállt. A televíziós közvetítésből később kiderült, hogy Boli magánál van, és kommunikálni is tud az orvosokkal.

A 60. percben Tokmac rúghatta volna meg a második gólját, de Huszti belevetődött a Fradi csatárának nyolc méterrő leadott lövésébe. Három perccel később Marquinhos kapott remek ütemű kiugratást Tokmactól, de a brazil játékos gurítását elcsípte Demjén.

A 67. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Zachariassen lódult meg a Laidounitól kapott labdával, és Demjént kicselezve a kapuba a ZTE kapujába gurított. A partjelző azonban lest intett, amit a videobíró meg is erősített. A 71. percben Auzqui passza után Ryan Mmaee passzolt a kapu mellé - kicsit nagyobb koncentrációval már több góllal is vezethetett volna a Fradi.

Ryan Mmaee egyedül kihagyott egy meccsre való helyzetet. Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 74. perctől Ryan Mmaee pillanatai következtek: a marokkói csatár előbb egy kiugratás után nem tudta átemelni a labdát Demjénen, majd Auzqui passza után bombázott jobbról a kapu mellé-fölé. A számos kihagyott helyzet után a 79. percben aztán a Fradi csak eldöntötte a három pont sorsát: egy szöglet után Besic fejelte okosan középre a labdát a jobb kapufától, a másik oldalon érkező Annderson Esiti pedig közvetlen közelről a kapuba sodorta a labdát (2-0). A videobírónak meg kellett erősítenie, hogy Besic nem volt lesen, így ünnepelhetett a Ferencváros.

A meccs azonban nem dőlt el, mert a 84. percben szépített a ZTE:

Szalai lövését csak kiütni tudta Dibusz, az érkező Ikoba pedig a közelről a Fradi kapujába bombázott (2-1). A zalaiak csatárának ez volt a nyolcadik gólja az idényben, amivel a góllövőlista élére állt.

Ikoba, ahogy tette azt már korábban is, ezúttal is sok gondot okozott a Fradi védőinek, sőt, még egy gólt is lőtt Forrás: MTI/Varga György

Boli és Huszti ápolása, illetve a videozások miatt Farkas Ádám kilenc percet hosszabbított, de az eredmény már nem változott, azaz a címvédő Ferencváros megerősítette vezető helyét a tabellán.

Eredmény, NB I, 13. forduló:
Ferencváros - Zalaegerszegi TE 2-1 (1-0)
Groupama Aréna, 9107 néző, v.: Farkas Ádám
gól: Tokmac 13., Esiti 79., ill. Ikoba 84.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!