A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Játszani akar a foci-vb-n a Tottenham arcműtéten átesett sztárja

Horizontal FOOTBALL HEADSHOT JOY
(FILES) This file photograph taken on September 27, 2022, shows South Korea's Son Heung-min celebrating his goal against Cameroon during a friendly football match between South Korea and Cameroon in Seoul. - Son Heung-min will be a part of South Korea's national team in the Qatar World Cup 2022. (Photo by Jung Yeon-je / AFP)
Vágólapra másolva!
Játékra alkalmasnak tartja magát és számít a jövő vasárnap kezdődő katari világbajnokságra szóló válogatott meghívóra Szon Hung Min, a dél-koreai nemzeti együttes és a Tottenham Hotspur futballistája.

A harmincéves támadót az Olympique Marseille ellen, múlt kedden játszott Bajnokok Ligája-mérkőzés első félidejében kellett lecserélni, miután vállon fejelte a francia csapat egyik játékosát. A Tottenham az eset után közölte, hogy Szonnak eltört az arccsontja a bal szemgödrénél, azt pedig meg kell műteni. Az operáció azóta már sikeresen lezajlott.

"Egy világbajnokságon szerepelni nemzeti mezben minden felnövő gyermekfutballista álma, ez az én esetemben sincs másképp.

írta Szon az Instagram-oldalán.

A dél-koreaiak portugál szövetségi kapitánya, Paulo Bento a tervek szerint szombaton jelöli ki vb-keretét.

Szon a koreai válogatott csapatkapitánya és legeredményesebb játékosa 104 mérkőzésen szerzett 35 góljával. Az ázsiai együttes Uruguayjal, Portugáliával és Ghánával szerepel együtt a H csoportban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!