A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Meghalt a legendás futballista, aki kapitányként vezethette ki csapatát a Camp Nouban

gyertya gyász Tragikus részletek derültek ki a Kelenföldi gyilkosság öngyilkosságról
Vágólapra másolva!
85 éves korában meghalt az ír futball egyik legendás alakja, Theo Dunne, számolnak be helyi lapok.

Dunne legnagyobb sikereit játékosként a Shelbourne csapatával érte el, amelyikkel 1963-ban megnyerte az Ír Kupát, így következő szezonban indulhatott a csapat a Kupagyőztesek Európa-kupájában. Ahol az FC Barcelonával találkozott, és a hazai pályán 20 ezer néző előtt 2-0-ra elveszített első mérkőzést követően a Camp Nouban megszerezték a vezetést - igaz, ezt követően kaptak három gólt, és simán kiestek. Viszont a mai napig Theo Dunne az egyetlen ír focista, aki egy ír klub csapatkapitányaként vezethette ki övéit a Nou Camp gyepére.

Visszavonulása után edzőnek állt, és az UC Dublinnal, amely akkor mindössze öt éve szerepelt az élvonalban, 1984-ben a jóval esélyesebb Shamrock Rovers legyőzve lett kupagyőztes. Az újabb KEK-szereplés során az első körben a későbbi győztes Everton csak a Liverpoolban elért 1-0-s győzelemmel tudta kiütni az UCD-t.

Theo Dunne fia, Thomas is játékos és edző lett az ír ligában, míg egyik unokaöccse, Richard Dunne igazán sokra vitte: az Everton, a Manchester City, az Aston Villa és a Queens Park Rangers csapataiban több mint 500 angol élvonalbeli meccset játszott, és 80 alkalommal szerepelt az ír válogatottban, tagja volt a 2002-es világbajnokságon szereplő csapatnak is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!