Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo csapata, az al-Nasszr a portugál támadó góljának is köszönhetően 4-0-ra legyőzte hazai pályán az Al-Raed csapatát a szaúdi bajnokságban.

Bár Cristino Ronaldo közel-keleti kalandja nem éppen úgy alakul, ahogyan azt előzetesen tervezte, hiszen a szaúdi Szuperkupa után a héten a Király Kupából is kiesett a csapatával, amely a bajnokságban hat ponttal lemaradva második a listavezető al-Ittihad mögött hat fordulóval a vége előtt. Ha Ronaldóék lemaradnak a bajnoki címről az óriási kudarc lenne, ráadásul a csapat nem indulhatna jövőre az ázsiai BL-ben sem.

Cristiano Ronaldo már a negyedik percben gólt szerzett Forrás: AFP/-

Ennek megfelelően az al-Nasszr nagy elánnal kezdte a meccset és a portugál klasszis fejesgóljával már a negyedik percben megszerezte a vezetést.

Ronaldo három meccs után tudott ismét eredményes lenni, és már 12 találatnál jár a szaúdi bajnokságban.

Ronaldónak a hazaiak második góljában is elévülhetetlen érdemei voltak, ugyanis ő fejet vissza egy labdát az ötös jobb sarkánál, amit aztán Ayman Yahya továbbított Abdulrahman Ghareebnek, aki megforgatta egy csellel a védőjét és hat méterről a rövid alsóba lőtt.

Ronaldo a folytatásban is vezére volt csapatának, több jó passzal is kitűnt a mezőnyből, csapata pedig a hajrában két cserejátékosnak köszönhetően megduplázta előnyét. A 90. percben Mohammed Maran találat be, majd négy perccel később Abdulmajeed Al Sulaiheem állította be a 4-0-s végeredményt.

Minden sorozatot figyelembe véve az al-Nasszr három nyereten meccs után tudott ismét győzni, sikerével pedig három pontra közelítette meg a listavezető al-Ittihadot, amely egy meccsel kevesebbet játszott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!