A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Megszületett a nyár egyik átigazolási szenzációja, miután a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik pénteken aláírta szerződését a Liverpool csapatával.

A Bundesligában harmadik helyen végző RB Leipzig 22 éves, 38-szoros magyar válogatott támadójának klubváltását a hitelesnek tekinthető források közül elsőként Guido Schäfer, a Leipziger Volkszeitung szakírója erősítette meg. Információk szerint a játékos 2028-ig írt alá a hatszoros BEK-, illetve BL-győztes sztárcsapathoz.

Nem sokkal később az átigazolási piac egyik legfontosabb forrása, Fabrizio Romano is tényként közölte az átigazolást, pontosabban azt, hogy a Liverpool a péntek éjféli határidő lejárta előtt érvényesítette a 70 millió eurós kivásárlási záradékot.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a személyes vonatkozású feltételekben a focista és ügynöke megegyezett a Liverpoollal. Szoboszlai hamarosan a kötelező orvosi teszteken is átesik.

A magyar játékos átigazolásának hátterét ebben a hosszabb cikkünkben részleteztük, de azért röviden összefoglaljuk a lényeget: miután a csapat lemaradt a BL-indulásról Jürgen Klopp vezetőedző szeretné megfiatalítani a keretet, a Bundesligában pedig már bizonyított, az év csapatába is bekerült, a szezon végén a Német Kupa döntőjében is eredményes 22 éves magyar középpályás pedig tökéletesen illik az elképzeléseibe. A Pool pedig - szemben a korábban szintén érdeklődő, és nem mellékesen BL-induló Newcastle Uniteddel - hajlandó volt kifizetni a 70 millió eurós vételárat is.

A Squawka elemző oldal összehasonlította a PL átigazolási idényének négy legfelkapottabb középpályását, és Kai Havertz, Mason Mount, James Maddison és Szoboszlai összevetéséből egyértelműen a magyar játékos jön ki győztesen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!