Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund megállapodást kötött a német Rheinmetallal, amelynek értelmében a következő idénytől a hadiipari óriásvállalat lesz a BL-döntős csapat főszponzora.

A Reuters és a Kicker a Handelsblatt információira hivatkozva arról számoltak be, hogy hároméves partnerségi megállapodást kötött a Bundesliga ötödik helyén végző együttes a német hadi- és járműipari vállalattal. A hírt egyelőre egyik fél sem erősítette meg, de a Kicker arról ír, hogy a hivatalos bejelentésre szerdán fog sor kerülni.

A hírek szerint a fegyvergyártó cég logója nem lesz látható a BL-döntős csapat mezein, csak a reklámtáblákon kap helyet, ennek ellenére a partnerség több milliós összeget hozhat a Dortmundnak - a Bundesleague Insider jelentése szerint évi 20 millió eurót.

A Kicker információi szerint a BVB alaposan mérlegelte a döntést, hogy társadalmi és politikai téren mennyire illeszkedik a klub értékrendjéhez a fegyvergyártó cég, ehhez pedig Hans-Joachim Watzke vezérigazgató és Carsten Cramer kereskedelmi igazgató is kikérte magas rangú politikusok, például Boris Pistorius védelmi miniszter véleményét, de a szurkolókkal is konzultáltak a szerződéskötés előtt.

A Reinmetall egyrészt hadipari és járműipari nemzetközi vállalat, másrészt olyan technológiai csoport, amely alkatrészeket, rendszereket és szolgáltatásokat fejleszt és értékesít a védelmi és a civil szektornak is. Szegeden már a negyedik magyarországi telephelyét építi. A német hadiipari óriás nem rég 300 millió euró (115,6 milliárd forint) értékű tüzérségi lőszer legyártására kapott megrendelést egy NATO-tagállamtól. Ehhez hasonló megrendeléseknek a hátterében az ukrajnai háború miatt kiürült fegyverraktárak állnak. 

Az 1889-ben alapított cég éves bevétele több mint 7 milliárd euró.

Training Borussia Dortmund
Fegyvergyártó cég fogja szponzorálni a Borussia Dortmund csapatát
Fotó:dpa Picture-Alliance via AFP

A Borussia Dortmund szombaton a Real Madriddal találkozik a Bajnokok Ligája döntőjében. A londoni Wembley Stadionban a spanyolok 15. BL-sikerüket arathatják, míg a BVB története során másodszor nyerheti meg a trófeát. 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről