Vágólapra másolva!
Bő két héttel a labdarúgó Európa-bajnokság kezdete előtt komoly aggodalom tört ki a magyar válogatott Eb-csoportkörös ellenfelének, a skót csapatnak a legnagyobb sztárja, Scott McTominay erőnléti állapota miatt.

A Manchester United alapembere múlt szombaton kezdőként lépett pályára a városi rivális Manchester City elleni FA-kupa-döntőben, ahol a Vörös Ördögök meglepetésre 2-1-re nyertek, ezzel nemcsak a trófeát hódították el, hanem indulási jogot is szereztek az Európa-liga következő idényére. McTominay a hajrában kisebb sérülést szenvedett, emiatt le is kellett cserélni a ráadás utolsó perceiben. 

Manchester City v Manchester United - Emirates FA Cup Final
McTominay abszolút húzóembere volt az FA-kupa-győztes Manchester Unitednek a szezonban
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto

A 27 éves középpályás sérülése nem tűnt annyira komolynak, ráadásul másnap már Ibizára utazott, hogy ott pihenje ki a szezon fáradalmait a hamarosan kezdődő Európa-bajnokság előtt. Azonban a skót szurkolók számára aggasztó képek láttak napvilágot, amik alapján úgy tűnik, McTominaynek még vannak fájdalmai, ugyanis csak bicegve tudott járni. A The Sun beszámolója szerint olyan képek is előkerültek, ahol egy medence mellett ülve, keserű arccal mutogatja sérült jobb lábfejét a Manchester United korábbi játékosának, Michael Carricknek.

McTominay az utóbbi időben többször is sérüléssel bajlódott, először április 4-én, a Chelsea ellen sérült meg a Stamford Bridge-en, de a Coventry City elleni FA-kupa-elődöntőben visszatért, és gólt is szerzett, majd április végén a Burnley elleni összecsapáson csereként beállva szenvedett térdsérülést, ami után nagy fájdalmak közepette hagyta el a pályát. A brit sportsajtó eleinte biztosra vette, hogy a játékosnak legalább három-négy hónapot kell kihagynia, ami miatt nem tarthat a skót válogatottal a németországi Európa-bajnokságra, azonban akkor a futballista eloszlatta a kételyeket. 

A középpályás ebben a szezonban 43 meccsen 10 gólt és három gólpasszt jegyzett a Unitedben. 

Egyelőre nem tudni, hogy McTominay részt vesz-e a skót válogatott Gibraltár és Finnország elleni felkészülési mérkőzésein jövő hétfőn, illetve pénteken. Az azonban biztos, hogy a kiesése hatalmas veszteség lenne a skótoknak, mivel McTominay egyértelműen a csapat egyik húzóembere, a tíz Eb-selejtezős fellépést végigjátszotta, ezeken összesen hét gólt szerzett. 

Skócia azonos négyesbe került a magyarokkal a június 14. és július 14. között megrendezésre kerülő kontinenstornán. A szigetországi együttes az Eb-t a házigazda Németország ellen kezdi meg, majd Svájccal, és a csoportkör zárófordulójában pedig a magyar válogatottal találkozik.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről