A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
15:50VívásFrance-Hungary
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet szúrta ki az Allgäuer Zeitung cikkét, amiben összesítették az Európa-bajnokságon résztvevő csapatok szálláshelyeit azok ára szerint.

Az Allgäuer Zeitung az az újság, amely az Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatott szálláshelyének otthont adó Allgäu régió lapja. Marco Rossi csapata a weileri Hotel Tannenhofban szállt meg, ahol lakosztályonként naponta 890 eurót kell fizetni. A teljes Eb-mezőnyt nézve ez a harmadik legdrágább hotel – írja a Magyar Nemzet, ahol a teljes lista megtalálható.

ROSSI, Marco
A magyar válogatott szállása a drágábbak között van az Európa-bajnoksáon
Fotó: Illyés Tibor/MTI

Az Allgäuer Zeitung cikkéből kiderül, hogy a lap az Urlaubstracker.de utazási portálra hivatkozik. Eszerint az Eb-re kijutott huszonnégy válogatott közül az osztrákok választották a legfényűzőbb szállást, az ő hoteljükben 1262 eurót kell fizetni egy lakosztályért. A második helyre a spanyolok kerültek, náluk 890,5 euróba kerül az éjszaka, de gyakorlatilag ugyanennyit számláznak a magyar válogatott hoteljében is, a Hotel Tannenhofban is, 890 eurót.

Szerdán délután az Origo helyszíni tudósítója is ellátogatott az Eb-re készülő magyar válogatott főhadiszállására, Weiler im Allgäuba, ahol Marco Rossi együttese a Svájc elleni első csoportmérkőzésére készül.

A sorban mögöttünk a svájciak, a hollandok és a szerbek szálláshelye következik, a sor végén az utolsó három helyen a törökök, a franciák és a grúzok szállása található. A grúzok hoteljében naponta csak 128,5 eurót kell fizetni egy lakosztályért. Az albánok szálláshelyét nem sikerült bekalibrálni, és a házigazda németek sem szerepelnek a listán.

A lista nem jelenti feltétlenül azt, hogy minden játékos és stábtag lakosztályban lakik és a lakosztályok között is vannak különbségek, sőt, az sem biztos, hogy minden válogatott ezt a kategóriát választotta szállásaként, de rangsorolási alapnak ezt választotta a helyi lap.

A magyar válogatott szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdi meg a szereplését a 2024-es nyári Európa-bajnokságon, majd Stuttgartban előbb jövő szerdán a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben. A magyar csapat meccseiről az Origo élőben tudósít majd.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!