A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
HUNMagyarország
20:30VívásHungary-Japan
NyílNyíl

Csaknem háromszáz halottja van az indiai földcsuszamlásoknak

India
Fotó: X
Vágólapra másolva!
A heves esőzések földcsuszamlásokat idéztek elő kedd hajnalban a dél-indiai Kerala tartományban. Rengeteg embert még keresnek, az áldozatok száma várhatóan növekedni fog.
Vágólapra másolva!

 

A heves esőzésekkel dacolva Ubais VV a meppadi kórházba sietett. Körülötte villogó, szirénázó mentőautók igyekeztek a klinikára, olyan emberek holttestét szállítottak, akiket megölt a sárlavina. Kedden három faluban pusztított földcsuszamlás a dél-indiai Kerala tartományban

- kezdte cikkében az Al Jazeera

Az 56 éves Ubais imádkozott, miközben miközben lányát, unokáját, vejét és annak szüleit kereste, de sajnos nem voltak a kórházban. Másnak megtalálták a veje holttestét a Chaliyar folyóban. A férfi abban reménykedik, hogy a többi családtagja épségben előkerül.

Nem töltöttem elég időt a drága unokámmal.

 "Remélem, a mindenható visszahozza őt” – mondta a férfi a lapnak. Csütörtökön a földcsuszamlások halálos áldozatainak száma  289 volt, de a kutatást irányítók úgy vélik, hogy a tényleges szám ennél magasabb is lehet. Egy helyi iskolában több százan húzták meg magukat, sokan azonban elmenekültek a településről.

A földcsuszamlások néhány órán belül mosták el a Wayanad déli részén fekvő Chooralmala, Attamala és Mundakkai falvakat, óriási károkat okozva házakban, autókban. A települések több mint 4500 embernek adtak eddig otthont. A falun egykor csendesen áthaladó folyó rövid idő alatt mindent magával sodort. A természeti katasztrófa helyszínétől még 25 km-re is lehetett holttesteket találni; körülbelül 2500 lakos van most táborokban. 

Nagyon nehéz megtalálni a holttesteket a sziklák miatt

- mondta egy, a kutatásokban részt vevő férfi az Al Jazeerának. A mentési és kutatási műveleteket az indiai hadsereg végzi rengeteg önkéntes segítségével. Egy híd is összedőlt. 

India
Fotó: AFP / AFP PHOTO /INDIAN ARMY

A híd volt a három falu mentőöve. 

"Sok életet meg lehetett volna menteni, ha nem rombolódik le" - mondta Sakeer Pokkkatiil, aki korábban Chooralmalában élt. Közvetlen családjának hat tagját veszítette el.

Az elmúlt két napban végig segítettem a rendőrségnek a forgalom ellenőrzésében. Kötelességemnek éreztem

– mondta Saneesh Kumar, aki 400 km-t utazott a dél-keralai Ernakulamból, hogy támogassa a mentési munkálatokat. Az eltűnt emberek hozzátartozóival van tele a kórház. K Merin négy családtagját veszítette el. 

Az elmúlt két napban megpróbáltam azonosítani a rokonaimat a hullaházban, de hiába. Remélem, hamarosan megtalálom őket

 – mondta.

Ahogyan arról az Origo is beszámolt, India egyes részein heves esőzések voltak, amelyek áradásokat, földcsuszamlásokat okoztak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!