Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Élő:
Vágólapra másolva!
Új korszak kezdődik a Paksi FC életében, hiszen a következő szezonban új mezzel és egy új kabalaállattal készül a nemzetközi kupaindulásra is a kupagyőztes és ezüstérmes csapat.

Az állandóság és a stabilitás jellemzi hosszú ideje az élvonalbeli bajnokságban tizennyolc éve szereplő Paksi FC-t, idén nyáron azonban nagy változások zajlanak és zajlottak már le eddig is a klubnál, idézi Balog Judit ügyvezetőt a TEOL.

Egy kuvasz lett a klub kabalaállata
Fotó: teol.hu

Két jelentős változás máris történt az előző idényben Magyar Kupa-győztes és bajnoki ezüstérmes klub életében. Tizennyolc év után mezbeszállítót váltanak, a Jakót a Nike váltja. A másik újdonság, ami Magyarországon ha nem is egyedülálló, de ritkaságszámba megy, hogy egy jelenleg három hónapos kuvasz személyében kabalaállata is van már a Paksi FC-nek. A választás azért esett erre a hungarikumok közé sorolt fajtára, mert ugyanazokat a jellemzőket hordozza magában, mint a „magyar csapat”: a hűséget, a bátorságot és az elköteleződést, fogalmazott Balog Judit. Az előszállási tenyésztőtől származó kutyát a hazai mérkőzéseken láthatják majd a szurkolók, akik hamarosan a klub honlapján szavazhatnak a nevéről.

A második világháború után jelentősen lecsökkent a kuvasz egyedszáma, ezért veszélyeztetett fajtává vált. Ezért gondolták fontos feladatnak a Paksi FC-nél, hogy a Magyar Kuvasz Egyesülettel közösen meg tudják menteni.

A kutya nevét a szurkolók dönthetik majd el
Fotó: teol.hu

Haraszti Zsolt ügyvezető elmondta, a keretben nagy mozgás nem várható, Ötvös Bence szerződtetését már korábban bejelentették, míg Könyves Norbert jelezte feléjük, hogy szerződése június 30-i lejártával távozni szeretne Paksról.

A Paksi FC tizenhárom év után ismét bizonyíthat az Európa-ligában, erről az ügyvezető úgy fogalmazott, szeretnék megismételni a 2011/2012-es eredményeiket, amikor három kört sikerült menniük a nemzetközi kupában. Mint ismert, a második számú sorozatban a romániai Vajdahunyad ellen kezdenek Böde Dánielék (július 11-én itthon, egy héttel később Nagyszebenben lépnek pályára), továbbjutás esetén a horvát Rijeka következik, búcsú esetén pedig a ciprusi Larnaca lesz az ellenfél az Európa-konferencialigában.

Mindent egy helyen az Eb-ről