A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
HUNMagyarország
20:30VívásHungary-Japan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A hatodik Európa-bajnokságára készülő portugál válogatott világsztár, Cristiano Ronaldo elárulta, minek köszönheti, hogy 39 évesen is a csúcson tud lenni. A világsztár focista szerint semmi sem véletlen, és sikerét az "elhivatottságnak és kemény munkának" köszönheti - derül ki az UEFA-nak adott interjúból.

"Ha egy játékos hosszú pályafutást szeretne, akkor nagy alkalmazkodóképességgel és az ehhez szükséges tulajdonságokkal kell rendelkeznie. Én is erre törekedtem. 

Nem véletlen, hogy 20 éve a legmagasabb szinten játszom”

 – mondta Cristiano a megszokott stílusában, minden hamis szerénység nélkül - írja a Clarin Sport.

Cristiano Ronaldo, Portugália
Cristiano Ronaldo újra Eb-t nyerne Portugáliával 
Fotó: MIGUEL RIOPA / AFP

Cristiano Ronaldo példakép a portugál válogatottnál 

"Ezt a teljesítményt nagyon nehéz fenntartani. Csak nagy odaadással és kemény munkával lehet ezeket a számokat elérni" - tette hozzá a portugál sztár. A 39 éves Cristiano Ronaldo hosszú és sikeres pályafutása ellenére azt mondja, hogy még mindig tud fejlődni.

"Azt hiszem, teljes játékos vagyok, de mindig vannak dolgok, amiket tökéletesíthetek.

 Ahogy öregszünk, mindig rájövünk, hogy vannak olyan dolgok, amelyekben a múltban nem volt voltunk olyan jók, és kezdünk elveszíteni bizonyos korábbi képességeinket is, ezért fontos, hogy megpróbáljunk mindig alkalmazkodni" - árulta el C. Ronaldo.

Cristiano Ronaldo - aki korábban a Real Madrid játékosa volt - jelenleg a szaúd-arábiai al-Nasszrben játszik - rekordot fog dönteni, ugyanis már a hatodik Európa-bajnokságán fog pályára lépni a németországi tornán.

"Nagyon izgatott vagyok, mert ez is megmutatja, milyen hosszú a pályafutásom" - mondta. - Ez azonban csak egy fejezete annak, amit elértem a futballban".

A spanyol Roberto Martínez által vezetett portugál válogatott Cristiano szerint "hihetetlen tehetséggel rendelkező" csapat, és ez "nagy örömet fog okozni a szurkolóknak".

Hozzátette, a mostani válogatott minden adottsággal rendelkezik ahhoz, hogy megnyerje a 2024-es Eb-t, és megismételje a 2016-ban elért eredményt, de fontos, hogy lépésről lépésre haladjanak majd.

„A lábaink a földön vannak, de az eszünk az égben jár, hogy felnézzünk, és meglássuk, lehetséges megnyerni az Eb-t” – jegyezte meg.

A portugál válogatott csapatkapitánya kapitánya arról is beszélt, hogyan látja magát vezetőként.

„Olyan játékos szeretnék lenni, aki segít másokon, és akire a csapattársai felnézhetnek és példaképként tekinthetnek. Szeretek példát mutatni, ahogy szoktam mondani. Nem beszélek sokat, de szeretem megmutatni nekik, hogy ki vagyok" - tette hozzá.

A portugálok júniusban három felkészülési mérkőzést játszottak, a finneket 4-2-re legyőzték, a horvátoktól 2-1-re kikaptak, majd az Eb előtti utolsó meccsen 3-0-ra nyertek az írek ellen.

Németországban a portugálok az F csoportban szerepelnek Csehországgal, Törökországgal és Georgiával együtt.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!