Vágólapra másolva!
A német Bild című lapnak nyilatkozott Gulácsi Péter három nappal azelőtt, hogy a magyar labdarúgó-válogatott Németország ellen játszik az Európa-bajnokságon, Stuttgartban. A magyar csapat kapusa érdekes dolgot mondott, amitől máris reszkethetnek a németek.

A magyar szurkolók ​​nagyon kreatívak, ami a jegyvásárlást, jegyek megzerzését illeti. Szerintem ez egy idegenbeli meccs lesz a német válogatott számára, annyi magyar lesz a lelátón. Magyarországon hetek óta óriási futballeufória uralkodik, és ennek rendkívül örülünk. Ez a szurkolói ​​támogatás energiát ad nekünk, ezt érezni is lehet.

Így beszélt tehát Gulácsi Péter, aki Szoboszlai Dominikról is nyilatkozott: "Ő a kulcsjátékosunk és a csapat kapitánya. Rendkívüli dolog ilyen fiatalon mindez. Simán megtehetné, hogy Liverpoolból érkezve kényelmesen játszik a csapatban, de ő mindent belead. Minden meccsen 90 percig a pályán akar lenni. Számunkra nincsenek korlátok a fizikai teljesítmény terén.”

Magyarország - Svájc, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, csoportkör, A csoport, RheinEnergieStadion, Köln, euro2024magyarok, 2024.06.15.
Gulácsi Péter üzent a németeknek
Fotó: Mirkó István

Az ellenfélről, a német válogatottról így beszélt Gulácsi: "Kiemelkedő csapat, számomra ők a favoritok. Florian Wirtz kiemelkedő szezont játszott, ő volt számomra a Bundesliga legjobb játékosa. Plusz Jamal Musiala, Toni Kroos és még sokan mások – minden poszton kiváló játékosok. Ez minden ellenfél dolgát megnehezíti.”

 

Mindent egy helyen az Eb-ről