Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
Csütörtökön délután elindultak Magyarországra az Európa-bajnokságon csoportharmadikként végző magyar labdarúgó-válogatott játékosai, akik közül többen is üzentek a közösségi médiában.

Szerdán úgy alakultak az eredmények, hogy a németországi Európa-bajnokság csoportköréből nem sikerült a továbbjutás a magyar válogatott számára. A csapat így csütörtökön kora délután elhagyta a dél-bajorországi bázisát, és elindult hazafelé a friedrichshafeni repülőtérről, egy speciálisan feldíszített repülőgéppel. A hazautazás megkezdése előtt Marco Rossi szövetségi kapitány együttesének tagjai közül több játékos is bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán, üzenve a magyar szurkolóknak.

Skócia - Magyarország, Foci EB, magyar válogatott, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, csoportkör, A csoport, MHPArena, Stuttgart, euro2024magyarok, 2024.06.23. Szoboszlai
A Skócia ellen szerzett fantaszikus győzelem, és a 3 szerzett pont ellenére a magyar válogatott számára nem sikerült a továbbjutás a németországi Európa-bajnokságon
Fotó: Mirkó István - Magyar Nemzet

Mielőtt elindultak volna hazafelé, a magyar válogatott több játékosa is üzent a szurkolóknak

„Nagyon büszke voltam, hogy képviselhettem Magyarországot az Európa-bajnokságon. Sajnos nem jutottunk tovább, de büszke vagyok mindenkire, különösen a szurkolóinkra, hogy minden meccsen nagyon drukkoltak nekünk a stadionon belül és Magyarországon is! Hamarosan találkozunk az új kalandokban!" – írta az angol bajnokságban szereplő Bournemouth 20 éves balszélsője, a 19-szeres válogatott Kerkez Milos.

„Nem sikerült a továbbjutás, de Ti végig mellettünk voltatok. 

Fantasztikus hangulatot varázsoltatok a stadionokba. Köszönünk mindent! Ősszel újult erővel találkozunk és folytatjuk!" 

írta az Eb-n szereplő keret tagjai közül a legtöbb – 84 – válogatottsággal rendelkező középpályás, Nagy Ádám.

A magyar nemzeti együttes legközelebb szeptember 7-én a Nemzetek Ligája negyedik idényének rajtján a németek vendége lesz Düsseldorfban. Az A divízióban szereplő 3. számú csoportnak e két csapaton kívül még Hollandia és Bosznia-Hercegovina a tagja. Magyarország a düsseldorfi mérkőzés után három nappal a bosnyák válogatottat fogadja, októberben itthon Hollandia és idegenben Bosznia-Hercegovina, novemberben pedig a hollandiai vendégjáték után idehaza Németország ellen zárul a sorozat csoportköre.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről