Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Az erdélyi magyar játékvezető, Kovács István az UEFA döntésének értelmében nem vezet mérkőzést a labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében.

A 39 éves játékvezető eddig két mérkőzést kapott az Eb-n, a Szlovénia-Szerbia és a Csehország-Törökország találkozókon fújta a sípot. Utóbbi meccsen Eb-rekordot jelentő 18 lapot osztott ki, az első félidőben két sárgával zavarta le a pályáról a csehek játékosát, Antonin Barakot. Kovács a meccs végén a kelleténél többet hosszabbított, majd elszabadultak az indulatok, és tömegverekedéssel ért véget a találkozó, végül a csereként beállt Tomas Choryt is kiállította a játékvezető.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group F Czech Republic v Turkey
Kovács István sok kritikát kapott a cseh-török meccs után
Fotó: AFP

Kovács István a negyeddöntőben sem vezet meccset az Eb-n

Ez a bíró annyira arrogáns volt, hogy szóba sem akart állni velünk! A jó játékvezető az, akit nem lehet látni, de ő szeretett volna a meccs embere lenni" - 

bosszankodott a csehek játékosa, Tomas Soucek a Törökország elleni meccs után.

Az UEFA a csoportkör után úgy döntött, nem ad lehetőséget Kovács Istvánnak és stábjának a nyolcaddöntők során, holott hivatalosan nem küldte haza őket. 

Az európai szövetség azóta a negyeddöntők játékvezetőit is megnevezte, és itt sem szerepel a nagykárolyi bíró neve.

A legjobb nyolc között az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb csúcsrangadóját, a Spanyolország-Németország mérkőzést az angol Anthony Taylor vezeti, a Franciaország-Portugália meccsen pedig a szintén angol Michael Oliver fújja majd a sípot. Az Anglia-Svájc találkozót az Eb után visszavonuló olasz Daniele Orsato vezeti, a Hollandia-Törökország meccsen pedig a francia Clement Turpin közreműködik majd.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről