Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok Labdarúgó Szövetsége a Liverpooltól nyolc és fél év után távozó Jürgen Kloppot szeretné szövetségi kapitánynak a válogatott élére.

Az amerikai csapat még a csoportjából sem jutott tovább a hazai rendezésű Copa Américán, így kirúgták Gregg Berhalter szövetségi kapitányt, aki a 2022-es katari világbajnokságon a legjobb 16 közé vezette a válogatottat.

Berhalter elküldése után Cindy Parlow Cone, az Egyesült Államok Labdarúgó Szövetségének elnöke elmondta, hogy Matt Crocker sportigazgatóval együttműködve olyan edzőt szeretnének kinevezni, aki új, sikeres korszakba vezeti a férfi csapatot, hiszen két év múlva világbajnoki házigazda lesz az amerikai válogatott.

Jürgen Klopp lehet az amerikai válogatott szövetségi kapitánya
Fotó: AFP/Paul Ellis

Az Independent értesülései szerint az amerikaik már meg is keresték a Liverpooltól nyolc és fél év után távozó Jürgen Kloppot. Azonban a az 57 éves edzővel nem lesz könnyű megállapodniuk, ugyanis Klopp azzal indokolta a Liverpooltól való távozását, hogy elfogyott az energiája és azt is elárulta, hogy legalább egy évet pihenni szeretne. 

Az amerikaiak azonban mégsem teljesen esélytelenül szállnak harcba Klopp kegyeiért, ugyanis a szövetségi kapitányi munka sokkal kevésbé időigényes és idegőrlő, mint amikor valaki klubedzőként dolgozik. 

Klopp számára már csak azért is komoly kihívást jelenthetne a munka, mert az amerikai válogatottat elképesztő potenciállal rendelkező játékosok alkotják. A balhátvéd Antonee Robinson az egyik legjobb a posztján a Premier League-ben, Tyler Adams a Bournemouth erőssége, Weston McKennie a Juventus kulcsembere, Christian Pulisic az AC Milan legveszélyesebb támadója, míg a Monacót erősítő Folarin Balogun a francia bajnokság egyik legjobb csatára. Az biztos, hogy Amerikában rendkívüli a játékosanyag, már csak egy jó edző kellene, aki csapatot építene a 2026-os világbajnokságra. A feladat ideálisnak tűnik az 57 éves szakembernek, hiszen Egyesült Államokban könnyen feltöltődhetne, és a napi a munkából is kiszakadna. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről