Vágólapra másolva!
A Magyar Kupa-győztes Paksi FC súlyos vereséget szenvedett, miután hazai pályán 4-0-ra kikapott a vajdahunyadi Corvinul Hunedoara együttesétől az Európa-liga első selejtezőkörében. A találkozó után Bognár György kritikusan nyilatkozott. Az előző idény legjobb edzőjének megválasztott tréner szerint a kétgólos vereség reálisabb lett volna, de elismerte, hogy akár nagyobb arányú vereséget is szenvedhettek volna.

Májusban a Paks történelmi sikert ért el, miután a Ferencvárossal szemben megnyerte a Magyar Kupát, s ezzel kiharcolta az indulást az Európa-liga-selejtezőben. A második számú európai kupasorozat első fordulójában azonban Bognár György csapata irgalmatlanul nagy pofonba szaladt bele.

A román másodosztályban szereplő, szintén kupagyőztes vajdahunyadi csapat korán vezetést szerzett és már az első félidő után kétgólos előnyben volt. Az európai kupaporondra 13 év után újra kijutó Paks sorsa aztán a hajrában megpecsételődött, miután Szabó Bálint kiállítása miatt emberhátrányba került, az erdélyi együttes pedig ezt kihasználva még két gólt lőtt a teljesen szétesett tolnai csapatnak – ezzel gyakorlatilag eldöntve a párharcot.

A mérkőzés után Bognár György kritikusan nyilatkozott, a saját játékosait szidta, de magában is megtalálta a problémát.

"Több helyen is lehet keresni a vereség okát. Nem működött a csapatjátékunk, a középpálya egyáltalán nem működött az első félidőben, se labdaszerzésünk nem volt, sem játékunk, de ugyan miből játszottunk volna, ha nincs labdaszerzés. 

Nem igazán voltunk egyénileg sem a topon, a párharcokban erősebb volt az ellenfél, szervezettebb volt a csapatjátékuk. Szerintem a játékosaink többet gondoltak magukról, mint amik, és a probléma ott van, hogy én is”

 – mondta a meccs után az M4Sport kamerái előtt az NB I előző szezonjának legjobb edzője.

Bognár szerint a kétgólos vereség reálisabb lett volna, de elismerte, hogy akár nagyobb arányú vereséget is szenvedhetett volna a csapata.

A játék képe alapján talán szorosabb lehetett volna az eredmény, mondjuk ha két góllal kikapunk az reálisnak tűnt volna, de helyezkedési hibáink voltak a végén is, szóval benne volt az is, hogy még többet kapunk.

"Voltunk már ilyen helyzetben többször is, és megoldottuk a feladatot. Most is az vár ránk, hogy rendezzük a sorainkat. Én azt gondolom, ezzel a meccsel el kell tudni számolni. Magunk előtt nehéz lesz, mert azért többet vártunk saját magunktól" – zárta sorait a Pakssal tavaly ezüstérmet szerző edző.

Ön szerint egy ilyen bukás után le kell-e mondania Bognár Györgynek? Szavazzon!

Szavazzon, és kövesse nyomon a szavazás állását!

Ön szerint le kellene-e mondani Bognár Györgynek az El-selejtezős vereség után?

A visszavágót jövő csütörtökön Nagyszebenben rendezik, a továbbjutóra pedig a horvát HNK Rijeka vár a következő körben, míg a párharc vesztese a Konferencia-ligába átkerülve a ciprusi AEK Larnacával méri össze a tudását.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről