Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Vágólapra másolva!
A román labdarúgó-válogatott ugyan még továbbjutott a csoportjából a 2024-es kontinenstornán, de a nyolcaddöntőben Hollandia ellen tehetetlenek voltak. Lényegében csak a hollandokon múlott, hogy mikor rúgnak gólt a védekezésre képtelen ellenfelüknek.

Bölöni László legendás alakja a labdarúgásnak, a marosvásárhelyi kiválóság még játékosként mindent megnyert a Steauával román és nemzetközi szinten, majd edzőként is komoly sikereket ért el, belga és portugál bajnoknak is mondhatja magát többek között. 

Már az új román szövetségi kapitányt keresik?

A 71 éves szakember neve azok után merült fel a román szövetségnél, hogy a nemzeti tizenegyük katasztrofális teljesítménnyel, rúgott gól és értékelhető védekezés nélkül esett ki az Európa-bajnokságról. 

Romania v Netherlands: Round of 16 - UEFA EURO 2024, Donyell Malen
Románia a padlón, Hollandia a mennyekben a nyolcaddöntőben. Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Bölöni folyamatosan egyeztet a szövetség elnökével, Razvan Burleanuval, és teszi mindezt úgy, hogy a csapat jelenlegi szövetségi kapitányának, Edward Iordanescunak még élő szerződése van, és nem került szóba nyilvánosan a leváltása vagy a lemondása, bár az érintett maga megjegyezte, még nem tudja, mi lesz vele a jövőben.

Bölöni egyébként azt is megerősítette a sajtó képviselőinek, hogy a francia bajnokságban szereplő Metz csapatával hamarosan elválnak az útjaik és így nyitott lenne máshol a folytatásra. A marosvásárhelyi díszpolgárságot elnyerő szakember már Iordanescu előtt szóba került a román kispad kapcsán, de akkor nem tudtak megegyezni a felek a közös munkáról. Ki tudja, talán ezúttal más lesz a helyzet.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről