A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Drogot tartalmazó cukorka került az élelmiszeradományba

drog,cukorka
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Az édességbe három gramm metamfetamin, vagyis a szokásos adag háromszázszorosa került.
Vágólapra másolva!

Potenciálisan halálos mennyiségű metamfetamint tartalmazó cukorkákat adományoztak névtelenül több száz rászoruló embernek Új-Zélandon, amiket csomagokban osztottak szét - írja a spiegel.de.

Még mindig nem lehet tudni, hogyan kerültek forgalomba a Rinda márka élénksárga ananász ízű édességei

 – mondta Glenn Baldwin rendőrségi szóvivő. Eddig három embert kellett orvosi ellátásban részesíteni. Egy nonprofit szervezet szerint a cukorkának álcázott drog egy ismeretlen személytől származott, amit csomagban osztottak szét a rászorulók között. 

Fontos, hogy a nyilvánosságot tájékoztassák ezekről a cukorkákról és az azok által jelentett veszélyről

- magyarázta Baldwin. A rendőrség jelenleg azt próbálja kideríteni, hogy hány darab volt forgalomban, és pontosan honnan származnak. A cukorka a szokásos adag metamfetamint 300-szorosát tartalmazta, körülbelül 300-400 ember kaphatott belőle, mielőtt valaki felhívta a hatóságok figyelmét a furcsa ízű édességre. 

A vizsgálatok során kiderült, hogy halálos mennyiségű metamfetamint tartalmaznak.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, több mint fél tonna, az Egyesült Államokból származó metamfetamint foglaltak le Belgiumban júliusban. Az országban ez volt a valaha volt egyik legnagyobb drogfogás. Nemrég 6,23 tonna kokaint találtak meg kutyák egy banánszállítmányban Ecuadorban. Több mint 900 kilogrammnyi, Nagy-Britanniába szánt kokaint foglaltak le az ecuadori hatóságok tavaly januárban is egy kikötői ellenőrzés során.

Az ecuadori rendőrség közel 8,8 tonna kokaint talált egy Belgiumba tartó banánszállítmányban tavaly februárban is. Fausto Salinas rendőrparancsnok szerint a kábítószer becsült értéke 330 millió dollár (117 milliárd forint). Tavaly több mint 200 tonna kábítószert foglaltak le az országban, nagyrészt Guayaquil kikötőjében.

Rekordmennyiségű, több milliárd euró értékű kokaint találtak a nyomozók Németországban júniusban.

Több mint kétszáz kilós kokainszállítmányt foglalt le a görög rendőrség Pireusz kikötővárosban is májusban. A kokaint rákok közé rejtették.

Áprilisban a nyugat-németországi Hildesheimben a rendőrség mintegy 190 kilogramm kokaint fedezett fel a város egyik áruházláncának szállított banános ládákba rejtve. A nyomozók szerint a banánszállítmány Kolumbiából érkezett, és április közepén Hamburgon keresztül vitték a településre. Egyelőre nem világos, hogy mely országból származnak a megtalált csomagok. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!