Vágólapra másolva!
Vállsérülés miatt hetekre kidőlt az Arsenal új sztárfocistája, a spanyol válogatott tagjaként idén nyáron Európa-bajnokságot nyert Mikel Merino.

Csupán három napja jelentette be az Arsenal, hogy leigazolta a Real Sociedadtól Mikel Merinót, az Európa-bajnok spanyol középpályás máris megsérült. A 28 éves futballista, aki az Eb-n győztes gólt fejelt a németek elleni negyeddöntő hosszabbításában, csütörtökön edzett először új klubjával, ám összeütközött az egyik csapattársával, aminek következtében megsérült a válla.

mikel merino
Sérülés miatt csúszik az Európa-bajnok Mikel Merino PL-debütálása
Fotó: AFP

A londoni együttes vezetőedzője, Mikel Arteta a pénteki sajtótájékoztatón megerősítette, hogy néhány hétig még biztosan nem állhat a csapat rendelkezésére a 33 millió euróért szerződtetett középpályás.

"Tegnap történt egy összeütközés, aminek következtében sajnos vállsérülést szenvedett. Úgy tűnik, hogy néhány hétre kidőlt. Ez volt az első edzése velünk. 

Nagyon izgatottnak tűnt és minden nagyon jól nézett ki. Aztán a földre zuhant, Gabi pedig ráesett. Valószínűleg egy kis törés van a vállában. Annyira nagy fájdalmai voltak, hogy várni kellett a vizsgálatok elvégzésével is.

Azonban meg kell várnunk, hogy még több vizsgálatot végezzenek el rajta, hogy pontosabb képet kapjunk a sérüléséről" – mondta az Arsenal edzője.

Az Arsenal két forduló után hibátlanul áll a Premier League-ben, ráadásul még gólt sem kapott, miután a nyitófordulóban 2-0-ra legyőzte a Wolverhamptont, majd az Aston Villa otthonában nyert ugyanilyen arányban. Az Ágyúsok szombaton a még szintén százszázalékos Brighton ellen lépnek pályára az Emirates Stadionban. 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!